Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Διαρκείας οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Διαρκείας οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

0

Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, οι έλεγχοι που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ στα σφαγεία και τα κρεοπωλεία της χώρας, είναι διαρκείς.

Μια τα «ελληνοποιημένα» αμνοερίφια του όμορου νομού, μια τα «ανεπίτρεπτα» σφαγεία, και οι επισκέψεις τόσο του ΣΔΟΕ όσο και των κτηνιατρικών υπηρεσιών δεν αφήνουν τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σ’ αυτά σε…ησυχία.

Περισσότερο δε, αυτές τις ημέρες που φτάνουμε στο Πάσχα, οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί.

Και δεν είναι μόνο για την ποιότητα που προσφέρουν αλλά και για την αλλαγή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από το 8% σε 9% στα κρέατα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης κ. Γιώργο Μπατζακίδη, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και για την αλλαγή των ταμειακών Μηχανών και για τα τιμολόγια και τα διακινηθέντα προϊόντα, ήταν πάρα πολύ συχνοί στα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης.

Παράλληλα με το ΣΔΟΕ, οι Νομαρχιακές Διευθύνσεις όπως η Διεύθυνση Υγείας και η Κτηνιατρική με το Τμήμα Εμπορίου καθημερινά πραγματοποιούν ελέγχους σε όλα τα κρεοπωλεία του νομού.

«Εμείς εδώ στην Κεντρική Κρεαταγορά, βλέπω σε όλα τα καταστήματα καθημερινά να έχουμε έλεγχο».

Και όσον για τυχόν παραβάσεις, στην περιοχή μας επισημαίνει ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών πως δεν έχουν βεβαιωθεί γιατί η αλλαγή της χρήσης του ΦΠΑ έχει πραγματοποιηθεί στο σύνολο των καταστημάτων του νομού.

Όλοι οι κρεοπώλες προσθέτει, έχουν αλλάξει τις ταμειακές τους, όλοι έχουν τιμολόγια και «τίποτα δεν περνάει ασφράγιστο, που να μην είναι κρεοσκοπιμένο και τιμολογημένο».

Το Πάσχα φέτος είναι λίγο αργά…δεδομένου ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον ότι θα μειώσει τις εισαγωγές αμνοεριφίων από τρίτες χώρες, αυτό φόβισε τους μεγαλέμπορους της Αθήνας με αποτέλεσμα να έχουν πάρει από την αγορά της Ξάνθης μεγάλες ποσότητες κρεάτων.

Και τι σημαίνει αυτό; Στην δική μας περιοχή μας λέει ο κ. Μπατζακίδης δεν υπάρχουν πολλά αμνοερίφια και οι κρεοπώλες θα αναγκαστούν να αγοράσουν ακριβά και να πουλήσουν ακριβά!

«Φέτος θα αγοράσουμε και θα πουλήσουμε ακριβά. Αυτή είναι η πρόβλεψη που κάνω…».

Βέβαια η αύξηση αυτή δεν θα πρέπει να τρομάζει τους καταναλωτές αφού υπήρξαν παλαιότερες περιπτώσεις που η τιμή του κιλού στο κατσικάκι άγγιζε και τα δέκα ευρώ!

Οι τιμές αναφέρει πως θα είναι κάτω από τα δέκα ευρώ.

Και όσον αφορά στην επάρκεια κρεάτων για τον νομό μας, οι ανάγκες θα καλυφθούν δεδομένου πως όλοι οι επαγγελματίες γνωρίζουν τις παραγγελίες που έχουν κάνει για να καλύψουν τους καταναλωτές της Ξάνθης.

Πόσο όμως τα διατροφικά σκάνδαλα που επηρεάζουν διαρκώς τον Έλληνα καταναλωτή, κλονίζουν και την εμπιστοσύνη του προς τον Κρεοπώλη;

Η εμπιστοσύνη του καταναλωτή προς τον Κρεοπώλη δεν έχει κλονιστεί τονίζει ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης.

Ίσως προσθέτει, να έχει συνηθίσει όλα αυτά που ακούει περί διατροφικών σκανδάλων και να μην επηρεάζεται.

Άλλωστε στην μικρή κοινωνία της Ξάνθης δεν υπάρχει αυτός ο φόβος και ο κίνδυνος, όπως συνέβαινε παλαιότερα!

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φάρμακο, Φαρμάκι

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, μα συνάμα είναι ένα καταναλωτικό προϊόν υπερτιμημένο από…