Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Αναγκαία η παρουσία του στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας

Αναγκαία η παρουσία του στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας

0

Τις προτάσεις του οι οποίες θα πρέπει να γίνουν και άμεσα υλοποιήσιμες για το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας προβάλλει το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τις τομές που θα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να έρθει και ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Άμεσα και επιτακτικά προβάλει η αναγκαιότητα, της παρουσίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι νεοεκλεγέντες Πρόεδροι των δεκαπέντε Περιφερειακών Τμημάτων με τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας.

Για την υλοποίηση του ανωτέρου στόχου επιβάλλεται:

Η άμεση ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου με Προτεραιότητα, την κατάργηση των εξετάσεων μετάβασης από κατώτερη τάξη Λογιστή -Φοροτεχνικού και ανώτερη με τη υιοθέτηση σεμιναρίων επιμόρφωσης με την έκδοση πιστοποιητικού επάρκειας, την κατάργηση του άρθρου 38 του ν. 2873/2000 που αναφέρεται στην μη υποχρέωση υπογραφής ισολογισμών από οικονομολόγους κατέχοντες την άδεια Λογιστή Φοροτεχνικού για Εταιρίες Παροχής Υπηρεσιών που εμφανίζουν τζίρο μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ για Μεταποιητικές Εταιρίας μέχρι το ποσό των 300*000 ευρώ, την αυστηρή τήρηση της σχετικής νομοθεσίας που προβλέπει την διενέργεια των ελέγχων των Α.Ε. που δεν υπάγονται στον υποχρεωτικό έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών με την διασφάλιση των εσόδων του Ο.Ε.Ε. από την παρακράτηση του 10%, την εγκυρότητα υπογραφής των Ισολογισμών μόνο από κατέχοντες την άδεια οικονομολογικού επαγγέλματος.

Την ενεργό συμμετοχή, δράση και παρέμβαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην κοινωνικό-οικονομική ζωή της χώρας με την δημοσιοποίηση των θέσεων του Ο.Ε.Ε.

την πραγματοποίηση ημερίδων και εκδηλώσεων πάνω σε καίρια οικονομικά θέματα, όπως της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, της ανεργίας, του κρατικού προϋπολογισμού κλπ.

Την απαίτηση συμμετοχής του Φορέα μας στο Δ' Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης ιδιαίτερα στα υπηρεσιακά προγράμματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της Ανταγωνιστικότητας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άγια Θεοφάνια στην Ξάνθη

Πλήθος πιστών στην γέφυρα του Κόσυνθου. Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Εν Ιορδά…