Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεατόσουπα με κριθαράκι

Κρεατόσουπα με κριθαράκι

0

-1 κιλό μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους 3 εκ.

-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

-2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα

-2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό, σε σκόνη

-11/4 κουτ. γλυκού κύμινο

-1/8 κουτ. γλυκού κανέλα

-1 φύλλο δάφνης

-60 ml κόκκινο, ξηρό κρασί

-το ξύσμα από 1 λεμόνι

-30 ml χυμός λεμονιού

-200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα στο μπλέντερ

-70 γρ. ρύζι λευκό, μακρύκοκκο

-3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-40 ml ελαιόλαδο

Ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη δάφνη, 2 ½ λίτρα νερό, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, την ντομάτα και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το ρύζι και να χυλώσει η σούπα.

Αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε το δυόσμο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…