Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τι θα δούμε τη Δευτέρα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Τι θα δούμε τη Δευτέρα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

0

Συναυλίες και εκδηλώσεις στα στέκια και τις γωνιές του παραδοσιακού οικισμού

Συναυλία με τους Xanthis Brass Band Project


Στην Πλ. Μητροπόλεως στις 20:30    
Ένα μουσικό ταξίδι στην Αμερικανική Ήπειρο με τους Xanthi’s Brass Band Project, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και του Μορφωτικού Τμήματος της Αμερικανικής Πρεσβείας. Οι Xanthi’s Brass Band Project, εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιούν πλήθος συναυλιών παίζοντας σε party’s, εκδηλώσεις και events (Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης, «Ονειρούπολη» Δράμας, Φεστιβάλ Θάσου κ.ά.) αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των μουσικόφιλων της περιοχής. Το συγκρότημα απαρτίζεται από 11 μουσικούς, έχει σαν κύριο μέσο έκφρασης του τα πνευστά μουσικά όργανα, τα κρουστά και το τραγούδι, με επιρροές από την Αμερικανική Ήπειρο (Latin-Jazz, Mambo Bossa Nova, Tango, Rock n Roll, Twist, Dixieland, Rhythm n Blues κ.ά.), δημιουργώντας ενθουσιασμό όπου κι αν παίζει, μιας και απευθύνεται ανεξαιρέτως σε όλες τις ηλικίες. Το μουσικό τους ταξίδι ξεκινά  από τα καλντερίμια της παλιάς Ξάνθης, και συνεχίζει  στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, στις παραλίες της Ipanema μέχρι τις φτωχογειτονιές του Σικάγο και της Νέας Υόρκης. Παρέα με φίλους καλούς όπως οι, Nina Simone, Ray Charles, Etta James, Nat King Cole, Willy De Ville, Duke Ellington, Blues Brothers κ.ά., και το εκρηκτικό τους παίξιμο, που πραγματικά δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο όπου κι αν παίξουν.    

Συναυλία των Badgers


Στη νεανική σκηνή στις 22:00  
Οι Badgers δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011. Το πρόγραμμά τους είναι επηρεασμένο από Blues, Βρετανική σκηνή και Rock n’ Roll ήχους, χωρίς όμως να λείπουν και δικές τους δημιουργίες. Σε ένα ακόμη live τους, ευελπιστούν να ξεσηκώσουν το κοινό.
Συμμετέχουν: Σωτήρης Λίτσας – drumms, Γιάννης Δημητριάδης – κιθάρα, Κων/να Αγγελέτου – φωνή, Νάιδος Χρήστος – κιθάρα, Μαρία Ζουμάκη – πλήκτρα.    

Η μαγεία του διαστήματος


Στη Σκηνή Νησάκι στις 19:00  
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ταξιδεύει στο διάστημα μαζί με τους μικρούς του φίλους, σε μια πρόκληση εξερεύνησης νέων γαλαξιών. Κατασκευές πλανητών, ξενάγηση στο διαστημόπλοιο που θα μας ταξιδέψει και τέλος «Αστροναυτική γυμναστική». Για παιδιά από 4 ετών με αγάπη για παιχνίδι και συνεργασία.    

 
Ποιητικό σεμινάριο-αφιέρωμα στη Μαρία Πολυδούρη


Στο μονοπάτι της ζωής, στις 18:30  
«Η τέχνη στο Σχολείο και στη Ζωή», εισήγηση Ηρακλής Ζωγράφος, φιλόλογος, «Μαρία Πολυδούρη, Έρωτας και Θάνατος», Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος-συγγραφέας.
Θα ακουστούν απαγγελίες ποιημάτων της Μ. Πολυδούρη και τραγούδια με στίχους της. Από το Δίκτυο Λόγου και Πράξης,    

Ημέρα TAI CHI – ΦΕΞ


Υπαίθριο Δ. θέατρο κεντρικής πλατείας στις 19:30  
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το εργαστήρι TAI CHI της ΦΕΞ, προσκαλείς την εκδήλωση αυτή, με σκοπό τη διάδοση του TAI CHI, τη γνωριμία και την ευαισθητοποίηση του κόσμου της Ξάνθης για τα οφέλη αυτής της άσκησης στην υγεία του σύγχρονου ανθρώπου και τη θεραπευτική της αξία.
Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των ενήλικων τμημάτων του Εργαστηρίου TAI CHI CHUAN της ΦΕΞ στις διάφορες φόρμες του αυθεντικού yang στυλ, ενώ το παιδικό τμήμα θα μας παρουσιάσει ένα μέρος των δραστηριοτήτων του και επίδειξη της φόρμας του.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό της Ξάνθης.      

Πολίτικη βραδιά  


Στέκι Συλλόγου Μικρασιατών, στις 20:00  
Σας καλούμε σε ένα μουσικό ταξίδι στην Πόλη, ένα ταξίδι ήχων, μυρωδιών, χρωμάτων και γευστικών απολαύσεων. Θα ταξιδέψουμε γαστριμαργικά στην Πόλη με τα Σμυρναίικα σουτζουκάκια μας, τον παστουρμά, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, τις αλμυρές αντζούγιες, το χειροποίητο τουρσί, τα φασόλια φούρνου μαγειρεμένα από μας, τις καυτερές πιπεριές ψημένες εκείνη τη στιγμή στα κάρβουνα, τη χειροποίητη επίσης από μας πατατοσαλάτα, τον ταραμά, τα βραστά αυγά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το καθημερινό μας μενού από ντόπια κρέατα, με κεμπάπ, σουβλάκια, σουτζουκάκια, πικάντικα λουκάνικα και ντόπιο κρασί και τσίπουρο.      

Μουσικό οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα


Στο στέκι του συλλόγου Εβριτών, στις 22.00
Το στέκι των Εβριτών σε όλη τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, μεταμορφώνεται σε μια όαση δροσιάς, ένα ιδιόμορφο κανάλι επικοινωνίας και επέκτασης των εμπειριών, ένας χώρος παραδοσιακής έκφρασης και προβολής. Στα πλαίσια αυτής της λογικής, ο Σύλλογος Εβριτών φιλοξενεί το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια», ένα σύνολο με καλλιτέχνες εξαιρετικών ικανοτήτων, με πρωτότυπες και ποιοτικές μουσικές εμπνεύσεις, που θα ξεδιπλώσουν για μας και τους επισκέπτες, το πλούσιό τους ταλέντο και τη δημιουργική τους φαντασία. Οι ήχοι και οι ρυθμοί τους που πλέκονται ευχάριστα με τραγούδια από ένα ευρύ μουσικό φάσμα και ενισχύονται από την άψογη συνεργασία των μουσικών επί της σκηνής, είναι επιλεγμένοι για να μας δώσουν το αποτέλεσμα μιας εκρηκτικής ατμόσφαιρας που απελευθερώνει το κοινό και το παρασύρει σε ένα κεφάτο μουσικοχορευτικό ταξίδι σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, (Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη).

     
Rock πάρτυ  


Στέκι Συλλόγου «ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ», στις 22:00  
Βατράχια με Rock διαθέσεις. Ροκάρουν σε ελληνικούς και ξένους ρυθμούς για μια frogRock βραδιά.      
Συναυλία των Okee Dokee  
Στο Nostos café, στις 22:00

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…