Σχόλια 19/07/2012

0
dodoni2-empros

Αφού οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν περικοπές στα υπουργεία τους ας κάνουν περικοπές στα υπουργεία των άλλων!
Θωμάς Βουγιουκλής  

Μνηστήρας  


Ένας από τους πέντε μνηστήρες με κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, είναι και η Τυράς-Όλυμπος των αδελφών Σαράντη. Οι οποίοι ως γνωστόν έχουν εξαγοράσει από την ΑΤΕ την Ροδόπη πριν τέσσερα χρόνια.
Η προσπάθεια πάντως για την εξαγορά της Δωδώνης θα είναι σκληρή μεταξύ των πέντε μνηστήρων.
«Ε»

Καιρός ήταν…


Με εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά κάθε υπουργείο θα καταγράψει τα ιδιόκτητα κτίρια που κατέχει. Στόχος είναι, σταδιακά οι υπηρεσίες των υπουργείων να στεγαστούν σ’ αυτά και να σταματήσει η σπατάλη ενοικίων, που ετησίως ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Επιτέλους, να ξεκινήσει το νοικοκύρεμα στο κράτος. Που ενώ έχει δικά του ακίνητα, νοικιάζει ιδιωτών! Τα οποία δικά του «κατέχουν» διάφοροι τρίτοι με εξευτελιστικές τιμές…
«Ε»      

Πάλι λόγια;  


Χρόνια τώρα ακούμε και διαβάζουμε για διάφορα τουριστικά ακίνητα του δημοσίου που θα αξιοποιηθούν από ιδιώτες.
Τουριστικά ακίνητα, Ιαματικά λουτρά, Ξενοδοχεία, οικόπεδα και άλλα.
Η λίστα υπάρχει, αλλά χρόνια τώρα ακούμε μόνον για προθέσεις χωρίς καμία απόφαση. Και όλο λένε λόγια, όλο υπόσχονται ότι θα ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση και όλο μένουν στις προθέσεις…
Χρόνια τώρα να προχωρήσουν, να βάλουν τις υπογραφές τους για να δοθούν σε ιδιώτες.
Άραγε τη φορά αυτή θα υπάρξουν αποφάσεις;
«Ε»    

 
Να τιμηθεί ο Θανόπουλος  


Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και είναι κοντά ως εκ τούτου οι Γιορτές Παλιάς Πόλης.
Και με την ευκαιρία αυτή, κάνουμε μία πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης: Προτείνουμε, να δοθεί το όνομα του Κων/νου Θανόπουλου σε κεντρική οδό της Παλιάς Πόλης.
Έτσι, με τον τρόπο αυτόν, θα τιμηθεί εν ζωή ο άνθρωπος που με το όραμα και τις αποφάσεις του όρισε τον Παραδοσιακό Οικισμό της Ξάνθης, αυτό που σύντομα εμείς αποκαλούμε Παλιά Πόλη.
Διότι δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πώς και από ποιον ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία για να διασωθεί η Παλιά Πόλη τότε.
Η Παλιά Πόλη, που είναι το καμάρι, σήμερα, όλων των Ξανθιωτών.
Αυτή η πρότασή μας. Στοιχεία υπάρχουν, ο Θανόπουλος είναι εν ζωή, αξίζει να τιμηθεί γι’ αυτήν την ανεκτίμητη προσφορά του στην πόλη μας.
Ευχόμαστε κι ελπίζουμε να επικρατήσει πνεύμα ομοφωνίας και ομοψυχίας στο δημοτικό συμβούλιο και η εισήγηση, απ’ όπου κι αν γίνει, να βρει θετική αποδοχή.
«Ε»      

Το μυρμήγκι  


Το μυρμήγκι περιμένει να γίνει το σιτάρι, και η κενοδοξία να συναχθεί ο πνευματικός πλούτος. Και το μεν μυρμήγκι τρέχει για να μαζέψει, η δε κενοδοξία χαίρεται γιατί θα διασκορπίσει.  
Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος
Για την αντιγραφή – Ο Σχολιαστής    

Ελληνικό και “πράσινο” το πλοίο του μέλλοντος  


Επί ελληνικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα από τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σχεδιάζεται το πλοίο του μέλλοντος, το οποίο θα συνδυάζει οικονομία και οικολογία, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι καιροί.
Το πλοίο που είναι στα σκαριά, εμπορικό ή επιβατικό, θα μπαίνει στην πρίζα, θα καίει εξευγενισμένες μορφές υγρών καυσίμων και θα αξιοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες στο κατάστρωμα του. Η χρηματοδότηση του προγράμματος, ύψους 1,94 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013, έχοντας βασικό στόχο τον περιορισμό της παγκόσμιας ρύπανσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πολυτεχνείο κέρδισε την χρηματοδότηση το 2010, κλέβοντας τις εντυπώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα σε 254 άλλες ερευνητικές προτάσεις από την ήπειρο.    

Όσο πάνε και πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για τη ΣΕΚΑΠ


Όπως γράφουμε και σε σημερινό ρεπορτάζ η ΑΤΕ προέβη σε καταγγελία όλων των δανειακών της συμβάσεων και αν την ενεργοποιήσει και εκδώσει διαταγή πληρωμής αυτό θα σημαίνει ότι ζητά άμεσα αποπληρωμή των οφειλών της ΣΕΚΑΠ. Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή της ΣΕΚΑΠ τι θέλει να πετύχει μ’ αυτό η ΑΤΕ;  Να την αποτελειώσει; Γιατί άμεσα θα μπει στον Τειρεσία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει ενημερότητες και ότι άλλο…Δηλαδή θα βαρέσει κανόνι…Άσε που μπορεί να γίνει αυτό από οποιονδήποτε άλλο πιστωτή της…
Μ.Ξ.

Απόδοση ευθυνών…Τι να λέμε τώρα…


 Κι αν συμβεί το απευκταίο και κλείσει η ΣΕΚΑΠ θα’ θελα πολύ να δω τα …μούτρα κάποιων που τα’ κοβαν τρανά ότι τη στηρίζουν και κάποιων άλλων που ο ένας αγοραστής τους ξίνιζε και άλλος τους βρωμούσε… Θα’ θελα να δω αν θα αποδοθούν ευθύνες από το γεγονός ότι έκλεισε στο νομό μας και το τελευταίο βιομηχανικό προπύργιο και έμειναν άλλοι 200 άνεργοι…Άλλα μήπως αποδόθηκαν πουθενά ευθύνες για το κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ;
Τι να λέμε τώρα…
Μ.Ξ.    

Είναι και η ποιότητα  


Μια καίρια παρατήρηση έκανε στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον ΥΠΕΣ ο Γ. Καμίνης, ο οποίος έθεσε υπόψη του υπουργού και τον παράγοντα της ποιότητας του ανθρώπινου δυναμικού Συγκεκριμένα τόνισε ότι, μεταξύ των 10.000 υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων μόλις 600 είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Επίσης ο μέσος όρος ηλικίας είναι 55 ετών. Και καθώς κόβονται σταδιακά οι συμβασιούχοι «το πρόβλημα οξύνεται ως προς το ηλικιακό και μορφωτικό επίπεδο».
Είναι και αυτό ένα ακόμη ζήτημα αποτελεσματικότητας και ικανότητας των δήμων να ανταπεξέλθουν στις νέες αυξημένες απαιτήσεις. Και αν ένας δήμος έχει μέσο όρο ηλικίας τα 55 έτη, ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις και τι όχι.
Ε.Δ.    

Οι περιβόητες ΣΜΙΤ  


Για μια ακόμη φορά ακούσαμε για τις περιβόητες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία των δήμων. Δυστυχώς, οι προθέσεις αυτές σπανίως προχωρούν σε έργα, τα οποία συνήθως «κολλάνε» σε γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά εσχάτως και στα στενά οικονομικά που δε δίνουν την ευκαιρία στους δήμους να συνδιαλλαγούν με περισσότερους ενδιαφερόμενους. Αυτό βέβαια αφορά τους λίγους που τελικά προχωρούν σε προσπάθειες για ΣΜΙΤ.
Πάντως, όπως και στο δημόσιο, ο Ευρ. Στυλιανίδης ζήτησε να ξεκινήσουν οι δήμοι την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Περιοδείες Κι αν οι περιοδείες των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται προς το τέλος τ…