Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Από σήμερα δουλειά οι …καινούργιοι στο δήμο Ξάνθης

Από σήμερα δουλειά οι …καινούργιοι στο δήμο Ξάνθης

0
koinofelis_ergasia-empros

449 προσλήψεις σε 3 δόσεις. Από σήμερα υπογράφουν συμβάσεις στο ΙΝΕ.

Απώλεια 200 θέσεων συνολικά για το νομό, ποσοστό 7,5% με ανεργία 25%

Και από σήμερα …δουλειά για 449 ανέργους που επιλέχθηκαν να εργαστούν στα πλαίσια του 5μηνου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο δήμο Ξάνθης. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, υπήρχε το αδιαχώρητο στο Δημαρχείο καθώς ήταν η μέρα της κατανομής των εργαζομένων στις θέσεις που έχουν δηλώσει και με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ έχουν καταλάβει, σε συνεργασία με τον ενδιάμεσο διαχειριστικό φορέα το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού(ΚΜΟΠ). Στο δημαρχείο τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος και στη σύντομη ομιλία του τους ευχήθηκε «Καλή δουλειά» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο δήμος Ξάνθης στελεχώνεται με νέο προσωπικό που θα του δώσει τη δυνατότητα για πιο εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Αρχίζουν δουλειά σε …3 δόσεις
Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπένης οι προσλήψεις θα γίνουν σε 3 δόσεις. Συγκεκριμένα στις 2 – 16 και 23 Ιουλίου καθώς αφορά 449 θέσεις και χρειάζεται κάποιος χρόνος για να διεκπεραιωθεί η διαδικασία πρόσληψης.
Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη αφορούσε 566 θέσεις εργασίας για το Δήμο Ξάνθης όμως θα προσληφθούν 449.

Χαμένες έως και 80 θέσεις από το δήμο Ξάνθης
Από τις υπόλοιπες 117 θέσεις,  οι 70 – 80 θέσεις δεν θα πληρωθούν και χάνονται ενώ οι υπόλοιπες που αφορούν άτομα που δεν αποδέχτηκαν τη θέση επειδή είχαν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους και  στο ΙΝΕ αυτές θ’ αναπληρωθούν από τους επιλαχόντες 
Περίπου όμως 80 θέσεις εργασίας μένουν κενές και δεν προβλέπεται να αναπληρωθούν και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους κόπηκαν από τον ΑΣΕΠ καθώς δεν πληρούσαν όλα τα τυπικά προσόντα που είχαν τεθεί  από τον ΑΣΕΠ και δεν υπάρχουν επιλαχόντες.  Για παράδειγμα για τη θέση «σχολικός φύλακας» απαιτούνταν 6μηνη προϋπηρεσία ενώ για τη θέση «ναυαγοσώστης» άδεια από το Λιμεναρχείο.

Από σήμερα υπογράφουν συμβάσεις στο ΙΝΕ
Από σήμερα ξεκίνησε και η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων στο ΙΝΕ για τις θέσεις που αφορούν την Π./Ε. Ξάνθης και τους άλλους φορείς και τους υπόλοιπους δήμους. Όπως μας ενημερώνει η υπεύθυνη  του προγράμματος κα Μαρία Κώστογλου από τις 944 θέσεις που προκηρύχθηκαν έχουν καλυφτεί οι 824. Κατά συνέπεια 120 θέσεις μένουν κενές και δεν αναπληρώνονται ενώ επειδή η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής συμβάσεων δεν είναι γνωστό ακόμη πόσοι τελικά θα αποδεχτούν τις θέσεις καθώς κάποιοι υπέβαλλαν και στο δήμο Ξάνθης.


200 θέσεις χαμένες στο νομό
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι συνολικά από το νομό από τις 1510 θέσεις που προκηρύχτηκαν χάνονται 200 θέσεις(120+80), ένα ποσοστό 7,5%, που θεωρείται υψηλό και όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι επί της διαδικασίας οφείλεται στο τρόπο που το διαχειρίστηκε ο ΑΣΕΠ και στα κριτήρια που έθεσε. Σε μια εποχή που η ανεργία «χτυπάει κόκκινο» στο νομό μας 200 θέσεις χαμένες είναι σημαντική απώλεια έστω και αν αυτές έχουν ημερομηνία λήξης. Ο δε μισθός των 625 ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα με βάση την κατρακύλα των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν θεωρείται διόλου ευκαταφρόνητος!  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…