Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δεν υποχωρεί το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία

Δεν υποχωρεί το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία

0

200 κρούσματα από την αρχή του σχολικού έτους (19/9) – Τα 100 τις τελευταίες 10 ημέρες (28/9 – 8/10)

 

Επί ποδός με ελέγχους για την τήρηση των μέτρων η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας – Εντοπίστηκαν πλημμέλειες σε μαθητικά δρομολόγια – Έγιναν συστάσεις στο ΚΤΕΛ

 

 

Ελεγχόμενη κρίνεται η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία της Ξάνθης παρά το γεγονός  ότι από τον αριθμό των κρουσμάτων φαίνεται ότι δεν υποχωρεί το επιδημιολογικό φορτίο,  όπως δείχνουν οι ημερήσιες καταστάσεις που υποβάλλονται στην Διεύθυνση Υγείας.

200 κρούσματα από την αρχή του σχολικού έτους (19/9) – Τα 100 τις τελευταίες 10 ημέρες (28/9 – 8/10)

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας (κατά προσέγγιση) είναι περίπου 100 τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σ’ όλες τις σχολικές μονάδες από 13/9 που άνοιξαν έως και 28/9 και άλλα 100 έως τις 8/10, δηλαδή τις τελευταίες 10 ημέρες.  Μάλιστα η κατανομή των κρουσμάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σχεδόν ισομερής. Η κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερα ανησυχία αλλά σε καμιά περίπτωση εφησυχασμό.

Επί ποδός με ελέγχους για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα σχολεία επιχειρεί με κλιμάκιά της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης, κάνοντας αυτοψία ως προς την τήρηση των μέτρων έτσι όπως ορίζονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν εντοπίστηκαν κενά ή πλημμελής τήρηση των μέτρων στα σχολεία και όπως φαίνεται τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν μάθει καλά το …μάθημά τους σε σχέση με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού!

Εντοπίστηκαν πλημμέλειες στην τήρηση των μέτρων σε μαθητικά δρομολόγια – Έγιναν συστάσεις στο ΚΤΕΛ

Κι αν τα σχολεία στο θέμα αυτό όλα πηγαίνουν …ρολόι, το πρόβλημα με πλημμελή τήρηση των μέτρων εντοπίστηκε στις μαθητικές μεταφορές. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες μας εντοπίστηκαν περιπτώσεις σε μαθητικά δρομολόγια που δεν τηρούνται τα μέτρα όπως μάσκες, καθήμενοι στις θέσεις και αριθμός ατόμων. Σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνος για την τήρηση τω μέτρων αυτών είναι ο οδηγός του λεωφορείου. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί σε κάποια δρομολόγια και έγιναν οι σχετικές συστάσεις στο ΚΤΕΛ Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι όπως ανέδειξε με ρεπορτάζ του το «Ε» κενά ελέγχου διαπιστώθηκαν και σε υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ξάνθης, ωστόσο μετά το νέο ΦΕΚ που αυστηροποίησε το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συμμόρφωση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…