Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Θερμό» αντιπολιτευτικό κλίμα στον δήμο Αβδήρων

«Θερμό» αντιπολιτευτικό κλίμα στον δήμο Αβδήρων

0

Κοινό μέτωπο τριών παρατάξεων κατά της δημοτικής αρχής  – Αποχή από το δημοτικό συμβούλιο

 

Κυοφορούνται  συνεργασίες για κοινή κάθοδο στις εκλογές – Σε αναζήτηση ηγεσίας η παράταξη «Συνεργασία»  – Πλώρη για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ο Β. Τσολακίδης

 

Κοινό  μέτωπο κατά της δημοτική αρχής του δήμου Αβδήρων έχουν συστήσει οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα οι παρατάξεις Κριτσίνη, Τσολακίδη και Αντωνιάδη.  Πρώτο  δείγμα της κοινής δράσης τους είναι η αποχή τους από το δημοτικό συμβούλιο της 31ης Αυγούστου με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας. Ήταν το πρώτο μήνυμα με αποδέκτη τον δήμαρχο κ. Γιώργο Τσιτιρίδη και όπως φαίνεται έπεται συνέχεια…

tsolakidis synedefkiΒ.Τσολακίδης: «Ο δήμος λειτουργεί με αυτόματο πιλότο και ο κ. Τσιτιρίδης σαν φεουδάρχης»

Όπως αναφέρει ο κ. Βασίλης Τσολακίδης ήταν μια πρόταση του κ. Αντωνιάδη που συμφώνησε και ο ίδιος και ο κ. Κριτσίνης γιατί: «Ειδικά σ’ ότι αφορά το δημοτικό συμβούλιο αντιδράσαμε γιατί ο κ. Τσιτιρίδης εννοεί να τα φέρνει  όλα την τελευταία στιγμή χωρίς να ρωτήσει κανένα. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κ. Τσιτιρίδη ότι δεν μπορεί να ενεργεί μ αυτόν τον τρόπο. Θέλουμε παράλληλα να εκφράσουμε την αντίδρασή μας γιατί έχει μετατρέψει το δήμο σε μια φάμπρικα με διορισμούς και προσλήψεις. Κάνει συνεργασίες όπως προσφάτως με τον κ. Μπηρόλ και με όσους θεωρεί ότι θα τον βοηθήσουν εκλογικά. Λειτουργεί σαν φεουδάρχης. Ο δήμος λειτουργεί με αυτόματο πιλότο και μόνο επειδή η ΝΔ κάνει χατίρια στους γαλάζιους δημάρχους», τονίζει καυστικά ο κ. Τσολακίδης.

Κυοφορούνται  συνεργασίες στην αντιπολίτευση του δήμου Αβδήρων

Ερωτηθείς αν αυτή η συνεργασία των τριών παρατάξεων πρόκειται να εδραιωθεί, να αποκτήσει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και τελικά να εκφραστεί σε κοινή κάθοδο στις εκλογές, όπως αντίστοιχα το μοντέλο της κίνησης των «4» της αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης, ο κ. Τσολακίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάτι τέτοιο: «Ότι κάνουμε το κάνουμε με γνώμονα το καλό του δήμου μας. Υπάρχει διάλογος με τις άλλες παρατάξεις. Τίποτε δεν αποκλείουμε».

Σε αναζήτηση ηγεσίας η παράταξη «Συνεργασία»

Σ’ ότι αφορά τα ενδοπαραταξιακά θέματα ο κ. Τσολακίδης σημείωσε πως βρίσκονται στην αναζήτηση ηγεσίας καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι έχει κάνει τον κύκλο του στην τοπική αυτοδιοίκηση: «Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αναζήτησης ηγεσίας. Γίνονται πολλές διεργασίες. Θέλουμε ένα άτομο κοινής αποδοχής για να προσδώσει στην παράταξη προοπτική νίκης. Εγώ έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου την τοπική αυτοδιοίκηση».

Πλώρη για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ο Β. Τσολακίδης

Και μπορεί το πεδίο της τοπικής  αυτοδιοίκησης να τέλειωσε για τον κ. Τσολακίδη ωστόσο όλα δείχνουν ότι ανοίγει ένα άλλο αυτό της κεντρικής πολιτικής σκηνής: «Αν κριθεί ότι  μπορώ να βοηθήσω το ΚΙΝΑΛ θα το κάνω μπαίνοντας στο ψηφοδέλτιο», δήλωσε με σαφήνεια ο κ. Τσολακίδης επιβεβαιώνοντας αυτό που φημολογείται από καιρό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…