Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις «Ναυάγησαν» τα σχέδια του Ομίλου Χαλιορή για μαρίνα στο Πόρτο Λάγος

«Ναυάγησαν» τα σχέδια του Ομίλου Χαλιορή για μαρίνα στο Πόρτο Λάγος

0

Έγινε μελέτη, έγινε παραχώρηση από το Λιμενικό Ταμείο αλλά «σκάλωσε» στο υπουργείο Ναυτιλίας

 

Άλλη μια επένδυση που θα γινόταν στην περιοχή μας και δεν έγινε…

 

«Βούλιαξε» στα αβαθή του Πόρτο Λάγος το φιλόδοξο σχέδιο του Ομίλου Χαλιορή να καταστήσει το λιμάνι του Πόρτο Λάγος, Ναυτιλιακό Κέντρο για  ιστιοφόρα και μαρίνα για ελλιμενισμό μικρών σκαφών τουριστικής εκμετάλλευσης.  Να θυμίσουμε ότι ήταν το 2018 όταν ο Όμιλος Χαλιορή που έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του στην ναυτιλία είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να ελλιμενίζει τα σκάφη του σε μαρίνα που θα κατασκευάσει στο Πόρτο Λάγος. Επίσης  εκδήλωσε ενδιαφέρον για εκμίσθωση του εγκαταλελειμμένου ακινήτου, πρώην Τουριστικού στο δασύλλιο του Λάγος για να στεγάσει ένα ακόμη Κοινωνικό Κέντρο Σ. Χαλιορής, όπως το Κοινωνικό Κέντρο Σ. Χαλιορής που στεγάζεται στο Μαγικό, επεκτείνοντας έτσι το πεδίο κοινωνικής δράσης και στο Πόρτο Λάγος και στην ευρύτερη περιοχή.

Έγινε μελέτη, έγινε παραχώρηση από το Λιμενικό Ταμείο αλλά «σκάλωσε» στο υπουργείο Ναυτιλίας

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει γίνει  μελέτη για τα έργα που επρόκειτο να γίνουν ενώ το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου είχε λάβει απόφαση για παραχώρηση τμήματος του λιμανιού για την κατασκευή μαρίνας. Η απόφαση είχε αποσταλεί στο υπουργείο Ναυτιλίας για έγκριση ωστόσο αυτή δεν δόθηκε ποτέ. Έτσι η δημοτική αρχή που στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αναγνωρίζοντας ότι ήταν ένα έργο τουριστικής ανάπτυξης για το λιμάνι του Λάγος και την ευρύτερη περιοχή, δεν προχώρησε σε διαγωνισμό και η όλη προσπάθεια ατόνησε και τέλος εγκαταλείφθηκε. Έκτοτε το θέμα δεν συζητήθηκε πλέον. Ούτε το σχέδιο για  κατασκευή μαρίνας αλλά ούτε η Σχολή Ναυταθλητισμού που θα ίδρυε ο Όμιλος Χαλιορή για την εκπαίδευση νέων αλλά ούτε και το Κοινωνικό Κέντρο που θα γινόταν στο ακίνητο του πρώην τουριστικού του Λάγος. Μια πιθανή αιτιολογία που προβλήθηκε από το υπουργείο όπως πληροφορηθήκαμε είναι ότι δεν υπήρχε νομοθεσία που να διέπει τον τρόπο λειτουργίας από ιδιώτη ωστόσο ήταν φανερό ότι  δεν υπήρξε βούληση να προχωρήσει είτε πολιτική είτε εν τέλει από τον ιδιώτη.

Άλλη μια επένδυση που θα γινόταν στην περιοχή μας και δεν έγινε…Έμειναν σχέδια επί χάρτου! Κι έχουμε να θυμόμαστε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σ’ αυτό τον τόπο…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …