Για το ρυζόγαλο
-Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
-κρέμα γάλακτος 250 γρ
-ζάχαρη 150γρ
-ρύζι 250γρ γλασέ
-κανέλα 2 στικ
Για το παγωτό
– κρέμα γάλακτος 500ml κρύα
-ζαχαρούχο γάλα 350 ml
-εκχύλισμα βανίλιας 1 κ.γλ.
Για το σιρόπι κανέλας
-καστανή ζάχαρη 1/2 κούπα
-νερό 1/2 κούπα
-αλάτι λίγο
-κανέλα 1/2 κ.σ.
-κορν φλάουρ 1 κ.σ.
-βούτυρο 80 γρ κρύο
Ετοιμάζουμε το ρυζόγαλο: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το ρύζι γλασέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα μας για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφού πήξει απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει για 6 ώρες.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αναμειγνύουμε το μείγμα του παγωτού με το ρυζόγαλο. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε φόρμα σιλικόνης και το βάζουμε στην κατάψυξη για όλη την νύχτα.
Σιρόπι κανέλας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την καστανή ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, την κανέλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι μας σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και βάζουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το σιρόπι μας σε ένα ρηχό μπολ, το καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε σακούλα ζαχαροπλαστικής μετά την 1 ώρα. Αφού περάσει η 1 ώρα ξεφορμάρουμε το παγωτό και το περιχύνουμε με το σιρόπι.