Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανακηρύχθηκε επίτιμη Δημότης Καβάλας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ανακηρύχθηκε επίτιμη Δημότης Καβάλας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

0

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε χθες την Καβάλα και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καπνού

 

Σε ειδική τελετή ο δήμος της Καβάλας ανακήρυξε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε επίτιμη Δημότη Καβάλας. Η κ. Σακελλαροπούλου βρέθηκε χθες την Καβάλα και επισκέφθηκε το Μουσείο καπνού, ενώ μίλησε στην τελετή προς τιμήν της.

Ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης καλωσόρισε την ΠτΔ στην ανακαινισμένη Μεγάλη Λέσχη, και σημείωσε ότι «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να σας ανακηρύξει Επίτιμη Δημότη Καβάλας, συνιστά αυτονόητη πράξη αναγνώρισης της ουσιαστικής προσφοράς σας στη θωράκιση και ενίσχυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και στη διασφάλιση του θεσμικού ρόλου της δικαστικής εξουσίας, την οποία υπηρέτησατε επί σειρά ετών με ακεραιότητα και απόλυτη συνέπεια.

Καθοριστική ήταν η συμβολή σας και στη διαμόρφωση νομολογίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, χωρίς, ωστόσο, να αγνοείτε την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας και να δημιουργήσουν καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Εξίσου σημαντική δύναται να χαρακτηριστεί, επίσης, η στάση που κρατήσατε τόσο στο θέμα της ιθαγένειας την περίοδο που δοκιμάστηκε η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, όσο και στη διευθέτηση των προβλημάτων που ενέσκηψαν από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ανοίγοντας, πέρα όλων των άλλων, το δρόμο για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…