Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ζωή με το θάνατό της χάρισε ασθενής του ΠΓΝΑ

Ζωή με το θάνατό της χάρισε ασθενής του ΠΓΝΑ

0

Αφού κρίθηκε ως εγκεφαλικά νεκρή, η οικογένειά της πήρε την σπουδαία απόφαση να δωρίσει όργανά της-Μεταφορά των οργάνων με αεροδιακομιδές σε Αττική και Μπολόνια

 

Μία γυναίκα που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κρίθηκε το Σαββατοκύριακο, από τους θεράποντες ιατρούς της, ως εγκεφαλικά νεκρή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, η οικογένειά της, αποφάσισε να δωρίσει όργανά της, τα οποία μεταφέρθηκαν αεροπορικώς, για να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς στην Αττική, αλλά και στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Οι αεροδιακομιδές έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μετά από τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Αεροδιακομιδών με το αεροδρόμιο «Δημόκριτος». Όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης στη Δέλτα Τηλεόραση, το αεροδρόμιό μας, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, που μπορεί να μην λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ωστόσο, για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη παρουσιαστεί, υπάρχει η δυνατότητα ετοιμότητας και ανταπόκρισης, μέσα σε 20 λεπτά. Έτσι, έγινε εξυπηρέτηση της ιδιωτικής πτήσης από την Ιταλία, με την ιατρική ομάδα που έφτασε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει το όργανο για μεταμόσχευση, ενώ με εμπορική πτήση μεταφέρθηκαν στην Αθήνα τα υπόλοιπα προς μεταμόσχευση όργανα.

 

*Πηγή: Εφημερίδα Γνώμηω

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…