Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Η δικιά μας πόλη» κάνει θραύση στο διαδίκτυο

«Η δικιά μας πόλη» κάνει θραύση στο διαδίκτυο

0
gymnasio_1-empros

Το βίντεο των παιδιών του 2ου γυμνασίου απέσπασε τα συγχαρητήρια της τοπικής κοινωνίας

«Το Κάτι Άλλο» κέρασε και συνεχάρη τα παιδιά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο

Με μια τεράστια σοκολάτα προσφορά του Ζαχαροπλαστείου «Το Κάτι Άλλο» κέρασε τα παιδιά της δευτέρας τάξης του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης, ο ζαχαροπλάστης Στέλιος Αρσενίου το πρωί της Παρασκευής 30 Μαρτίου! Αυτό τον τρόπο επέλεξε για να τα …γλυκάνει και να τα συγχαρεί για το βίντεο που έχουν δημιουργήσει «Ξάνθη η δική μας πόλη» και προβάλλουν με πολύ εύστοχο τρόπο την πόλη μας.

Στα 7 πρώτα το βίντεο: «Η δικιά μας πόλη»
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διευθυντή του 2ου γυμνασίου κ. Άκη Νταουτίδη παρουσία όλων των παιδιών και των καθηγητών. Ο κ. Νταουτίδης εξέφρασε τη χαρά του και την ικανοποίησή του για τη δουλειά των παιδιών, πληροφορώντας τα ότι εισπράττει καθημερινά «συγχαρητήρια» από τον κόσμο αλλά και τις αρχές, γεγονός που καταδεικνύει την απήχηση που είχε και το πόσο άρεσε ο τρόπος που προβάλλεται και διαφημίζεται η πόλη μας. Μάλιστα σημείωσε ότι στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος του ΥΠΕΠΘ έχουν υποβληθεί προς αξιολόγηση 1.200 βίντεο και ότι μέχρι στιγμής «Η δικιά μας πόλη»  βρίσκεται στην 7η θέση. Όπως είπε αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα παιδιά συμμετέχουν, μιλούν για τα κτίρια και τα γνωρίζουν στον κόσμο.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 2ου Γυμνασίου Ξάνθης  κάνει θραύση στο διαδίκτυο  !!!
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την εκδήλωση:
«Συγκινητικές στιγμές στο σχολείο, με απλούς πολίτες να το επισκέπτονται για να συγχαρούν μαθητές και καθηγητές !!!!
Καμιά φορά εκεί που είναι όλα μαύρα και στενάχωρα, η ελπίδα, η ανθρωπιά και η Ελληνική ψυχή σου δίνει έναυσμα να συνεχίσεις την πορεία στη ζωή.
Μακριά από οικονομικές πιέσεις, κατήφεια και μαρασμό.
Η «τηλεοπτική προσπάθεια» του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης, μέσα από την οποία οι μαθητές πρόβαλλαν την πόλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου») δεν πέρασε απαρατήρητη από τη τοπική κοινωνία.
Το αποτέλεσμα όλων είναι ότι εδώ και μερικές ημέρες, το σχολείο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας σε τοπικά ΜΜΕ, ενώ επίκειται και η Πανελλήνια προβολή του στα Αθηναϊκά μέσα. Ο Διευθυντής του σχολείου Π. Νταουτίδης απαντά και εκθέτει τις απόψεις του σε συνεντεύξεις και στα τηλέφωνα που δημοσιογράφοι τον καλούν, ενώ οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου που συμμετείχαν απολαμβάνουν μια αναπάντεχη ηθική ικανοποίηση και ευχαρίστηση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα το σχολείο επισκέφτηκε γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ζαχαροπλαστικής. Δήλωσε τον ενθουσιασμό και την περηφάνια βλέποντας το βίντεο της πόλης στην τηλεόραση όπου δημοσιεύτηκε και θέλησε να μοιράσει γλυκά και εδέσματα σε μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν στην προσπάθεια. Κλείνοντας την επίσκεψή του τόνισε ότι θα ήθελε την διακριτικότητα όλων για την όποια γνωστοποίηση της κίνησής του.
Υπό άλλες συνθήκες ίσως η παραπάνω ιστορία αποτελούσε μια συνηθισμένη κίνηση έμμεσης προβολής ή επιβράβευσης από κάποιον επιχειρηματία. Σε καιρούς όμως δυσκολιών και οικονομικής πίεσης που περνούν όλοι, έστω και η ευαισθητοποίηση αλλά και η κίνηση να ειπωθεί ένα ευχαριστώ από κάποιον συμπολίτη για την μαθητική προσπάθεια, αποτελεί αξιοσημείωτο παράγοντα, που πρέπει να τύχει γνώσης από όλους.
Βέβαια ευχής έργον θα ήταν η (τουλάχιστον) ηθική επιβράβευση των παιδιών – μαθητών και των καθηγητών τους για την προβολή της πόλης να ερχόταν αβίαστα και από κάποιους θεσμοθετημένους όσο και επίσημους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας…Αλλά ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα καθώς ο χρόνος του περιστατικού είναι ακόμη νωπός !!
Κατά τα άλλα το βίντεο κλιπ του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης κάνει θραύση στο Πανελλήνιο, καθώς διεκδικεί πρωτιές σε επισκεψιμότητα, σε βραβεία διακρίσεων, αλλά και στα καθημερινά σχόλια των υπευθύνων και αρμοδίων του προγράμματος του ΥΠΕΠΘ.
Μπράβο στα παιδιά της Ξάνθης!»

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…