Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Ξάνθη  

Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» η Ξάνθη  

0

Άνοιγμα των μουσείων από τις 14/5, των θερινών σινεμά από τις 21/5 και έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28/5

 

Κατά την χθεσινή ενημέρωση για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την περαιτέρω άρση περιοριστικών μέτρων από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη γνωστοποιήθηκε ότι η Ξάνθη παραμένει στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου» βαθύ κόκκινο» για μία ακόμη εβδομάδα. Στο ίδιο επίπεδο παραμένει και ο δήμος Ιάσμου. Παράλληλα, οι Καστανιές του Έβρου μπαίνουν σε καθολικό lockdown λόγω της αυξημένης επιδημιολογίας στην περιοχή.

 

Νέα μέτρα χαλάρωσης

H Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε νωρίτερα χθες, εισηγήθηκε νέα μέτρα χαλάρωσης. Όπως ανακοινώθηκαν, δρομολογείται από σήμερα, 8 Μαΐου η μείωση του ποσοστού εμβαδού ανά πελάτη στα καταστήματα άνω των 500 τμ σε 50 τμ/ άτομο, η λειτουργία των οργανωμένων παραλιών. Από 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια, ορισμένες υποθέσεις των πολιτικών δικαστηρίων, καθώς και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών. Ακόμη, ανακοινώθηκε το άνοιγμα των μουσείων από τις 14 Μαΐου, των θερινών σινεμά από τις 21 Μαΐου και έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 Μαΐου.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν έναρξη των αθλητικών ακαδημιών σε ανοιχτούς χώρους σε μικρά σταθερά γκρουπ μέχρι 10 άτομα από 17 Μαΐου και για τρεις εβδομάδες.

Επίσης, από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, επαναλειτουργούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και τα ωδεία. Την ίδια μέρα ξεκινά η λειτουργία και των βροφονηπιακών σταθμών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…