Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μαζεύει τα… συντρίμμια της η Skoda Ξάνθη

Μαζεύει τα… συντρίμμια της η Skoda Ξάνθη

0
ouzounidis_sxedia-empros

Με πολλά προβλήματα θα παραταχθεί απέναντι στην Κέρκυρα

Έμεινε οριστικά εκτός στόχων – Προλαβαίνει να… κινδυνεύσει;    

     
Δεν είναι μόνο το αρνητικό σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών αυτό που προβληματίζει τον Μαρίνο Ουζουνίδη αλλά και οι απουσίες ενόψει του επόμενου αγώνα με την Κέρκυρα, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (04 Μαρτίου) στο «Νησί των Φαιάκων».  
Πολλά προβλήματα ενόψει Κέρκυρας  
Η προχθεσινή ήττα από τον Παναιτωλικό προκάλεσε αρκετά προβλήματα καθώς εκτός από τη διεύρυνση του αρνητικού σερί ηττών, από τον αγώνα προέκυψαν τρεις επιπλέον «πονοκέφαλοι» για τον Ουζουνίδη, ενόψει της συνέχειας.
Αυτοί είναι η αποβολή του Μανώλη Μπέρτου (με απευθείας κόκκινη), κάτι που σημαίνει ότι ο Ξανθιώτης αμυντικός θα απουσιάσει στο επόμενο παιχνίδι, ενώ από τον αγώνα με τους Αγρινιώτες τραυματίες αποχώρησαν οι Μάουρο Πόι και Θόδωρος Βασιλακάκης. Η αρχική εκτίμηση είναι πρόβλημα στο γόνατο για τον Αργεντινό και στο γαστροκνήμιο για τον Έλληνα μέσο, ενώ σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκαν χθες οι δύο παίκτες, έτσι ώστε να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για το χρόνο που θα απουσιάσουν.
Στα παραπάνω, αν προσθέσουμε και τις δεδομένες απουσίες των Μαρσελίνιο – Σουάνη (συμπλήρωσαν κάρτες), γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Ουζουνίδης θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές για τον αγώνα με την ομάδα του Ιονίου.
Το πρόγραμμα της ξανθιώτικης ομάδας ενόψει της επερχόμενης αναμέτρησης περιλάμβανε χθες ρεπό, έτσι ώστε οι παίκτες να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες ενώ η επιστροφή στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα.  
Εμπιστοσύνη σε Ουζουνίδη από Πανόπουλο  
Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό φύλλο του «Ε», ο Μαρίνος Ουζουνίδης φαίνεται ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του μεγαλομετόχου της Skoda Ξάνθη, Χρήστου Πανόπουλου. Στο μήνυμα του μεγαλομετόχου εξάλλου, το οποίο μετέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Αριστείδης Πιαλόγλου, ο «ισχυρός άνδρας» της ξανθιώτικης ομάδας, έσπευσε να δηλώσει την στήριξή του προς τον Έλληνα προπονητή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Ουζουνίδης θα είναι ο τεχνικός της Skoda Ξάνθη μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά και τη νέα αγωνιστική περίοδο.  
Προλαβαίνει να… κινδυνεύσει;  
Μάλλον όχι, είναι η δική μας εκτίμηση στο παραπάνω ερώτημα, για το αν δηλαδή η Skoda Ξάνθη βρεθεί όπως και προηγούμενες χρονιές να παλεύει για την παραμονή της μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές. Η απάντηση προέρχεται όχι από την… εμπιστοσύνη που προσφέρει η ξανθιώτικη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία ματς, αλλά από το ότι έχει εξασφαλίσει ήδη μία ικανοποιητική βαθμολογική διαφορά από τις τρεις τελευταίες ομάδες, αλλά και από αυτές που βρίσκονται λίγο παραπάνω και κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.
Θεωρητικά πάντα, θα έρθει και η ανάκαμψη αλλά το ερώτημα είναι απέναντι σε ποιον αντίπαλο, μιας και η Skoda Ξάνθη έδειξε φέτος ότι είναι ικανή για όλα. Για καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα στα ¨ντέρμπι¨ με τους «μεγάλους», αλλά και για άσχημες εμφανίσεις και ήττες απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία.
Γεγονός πάντως είναι ότι για τη Skoda Ξάνθη έχουν απομείνει πλέον δύο στόχοι, αυτοί του καλού ποδοσφαίρου (που καλείται να παίξει στα επόμενα παιχνίδια) και της ενσωμάτωσης νεαρών παικτών (κάτι που ήδη γίνεται με μεγάλη επιτυχία), ενώ αντίθετα ήδη έμεινε μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ αποκλείστηκε άδοξα στην 5η φάση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος με την εντός έδρας ήττα από τον Πανσερραϊκό στις 17 Ιανουαρίου.  
Μακριά από τη «μάχη» της παραμονής  
Με τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος να διεκδικούν την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τις ισάριθμες οκτώ να αγωνιούν για την παραμονή τους στην κατηγορία, θα συνεχιστεί όπως όλα δείχνουν το φετινό πρωτάθλημα της Super League. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις, όπως το ζευγάρι που θα «κονταροχτυπηθεί» έως το τέλος για τον τίτλο του πρωταθλητή που δεν είναι άλλο από αυτό ανάμεσα σε Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό, ενώ ο Ατρόμητος Αθηνών έχει αποκτήσει μία μικρή διαφορά έναντι των υπόλοιπων ομάδων που θέλουν να πλασαριστούν στην πρώτη πεντάδα και τα πλέι – οφ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις ομάδες που βρίσκονται από τη μέση και χαμηλότερα (με * οι εκτός έδρες αγώνες):
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κέρκυρα*, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος Αθ.*, Δόξα Δράμας (εντός), Λεβαδειακός*, Πανιώνιος*, Εργοτέλης (εντός).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: ΠΑΣ Γιάννινα*, Ατρόμητος Αθ., Δόξα Δράμας*, Πανιώνιος*, Ξάνθη (εντός), Εργοτέλης*, ΠΑΟΚ (εντός).
Εκκρεμούν: Κέρκυρα*, ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Παναιτωλικός*, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα*, ΑτρόμητοςΑθ., Δόξα Δράμας*, Λεβαδειακός, Ξάνθη*.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΟΦΗ*, Δόξα Δράμας, Άρης*, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός*, Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης*.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Εργοτέλης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ*, Ολυμπιακός, ΟΦΗ*, Άρης, Παναθηναϊκός*.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λεβαδειακός, Ξάνθη*, Εργοτέλης, ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ*.
Εκκρεμούν: Λεβαδειακός*, Δόξα Δράμας.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Ξάνθη, Εργοτέλης*, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός*, ΟΦΗ, Άρης*.
Εκκρεμούν: Λεβαδειακός.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Ατρόμητος Αθ.*, Πανιώνιος*, Λεβαδειακός, Ξάνθη*, Εργοτέλης, ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ.
Εκκρεμούν ΠΑΣ Γιάννινα*, Ατρόμητος Αθ.
* Με (*) οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.      

 

SUPER LEAGUE Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 55 (23 αγ.)
2. Παναθηναϊκός 54 (23 αγ.)
3. Π.Α.Ο.Κ. 42 (23 αγ.)
4. Α.Ε.Κ. 38 (23 αγ.)
5. Ατρόμητος Αθ. 37 (22 αγ.)
6. Αστέρας Τρίπολης 34 (23 αγ.)
7. Άρης 33 (23 αγ.)
8. Ο.Φ.Η. 33 (23 αγ.)
9. Skoda Ξάνθη 29 (33 αγ.)
10. Λεβαδειακός 25 (21 αγ.)
11. Εργοτέλης 23 (23 αγ.)
12. Πανιώνιος 23 (23 αγ.)
13. Παναιτωλικός 21 (23 αγ.)
14. ΠΑΣ Γιάννινα 18 (21 αγ.)
15. Κέρκυρα 18 (22 αγ.)
16. Δόξα Δράμας 15 (21 αγ.)

     

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …