Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 κούπας κακάο (6 κουταλιές)
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
½ κούπα ηλιέλαιο (11 κουταλιές)
2 κουταλιές μηλόξυδο
1 ¼ κούπες καρότα τριμμένα (4 μικρά καρότα)
1 ώριμη μπανάνα
½ κούπα σιρόπι συμπυκνωμένο ροδιού
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο
1 κουβερτούρα (125 γρ.)
1 κουταλιά μαργαρίνη
2 κουταλιές σιρόπι συμπυκνωμένου ροδιού Â
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι ροδιού με πετιμέζι ή μέλι. Â
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπωλ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, ροδιού, το λάδι, ξύδι και ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, την μπανάνα λιωμένη με ένα πιρούνι και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε περίπου 2 κουταλιές μείγμα σε φορμάκια μέσα σε ταψάκια για μάφινς. Το μείγμα πρέπει να είναι μέχρι τη μέση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα και εάν βγει καθαρή τα κεκάκια είναι έτοιμα.
Σε μπαίν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο και το σιρόπι. Γλασάρουμε τα κεκάκια αφού έχουν κρυώσει όσο η σοκολάτα είναι ακόμη ζεστή.