Σχόλια 17/02/2012

0
karnavali_2011.b-empros

Δεν χάνουμε το τρένο, τις γραμμές χάνουμε!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Έχουμε Γιορτές!  


Μπορεί η ψυχολογία των συμπολιτών να μην είναι η καλύτερη, μπορεί να οικονομικά μέτρα να έχουν μουδιάσει τον κόσμο στο να βγει έξω, να γλεντήσει και ν’ απολαύσει τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, όμως οι Ξανθιώτες έχουμε μια υποχρέωση.
Να στηρίξουμε τις Γιορτές μας με κάθε τρόπο. Είναι οι δικές μας γιορτές, το δικό μας Καρναβάλι. Ας βγούμε έξω, ας συμμετέχουμε, ας αφήσουμε πίσω για λίγο τις έγνοιες και τις σκοτούρες.
Εξάλλου, υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με δωρεάν είσοδο ή με πολύ μικρό εισιτήριο. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στο θεσμό, να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Από κοντά και οι καταστηματάρχες. Να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες ως προς το θέμα των τιμών. Θα πρέπει να εκλογικευτούν όλοι!
Διότι η κρίση θα περάσει και ο θεσμός θα πρέπει να επιβιώσει, όχι να απαξιωθεί. Και για να μη συμβεί αυτό, θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι!
«Ε»    

 

Ας φυτεύαμε όλοι ένα δέντρο  


Δεν είναι ουτοπία και μπορεί να υλοποιηθεί όπως έκανε ο συμπολίτης μας Μάριος Κουτσουρίδης.
Αν φυτεύαμε όλοι από ένα δέντρο στην πόλη είναι βέβαιο ότι η εικόνα του πράσινου θα άλλαζε. Αν φυτεύαμε και παράλληλα, βέβαια, υιοθετούσαμε αυτό το δέντρο και το ποτίζαμε όσο ήταν μικρό μέχρι ν’ αναπτυχθεί.
Και μαζί με τη φροντίδα, το προστατεύαμε κιόλας από τους βανδάλους. Δεν είναι δύσκολη η ιδέα-πρόταση αυτή. Απεναντίας.
Μπορούμε έξω από τα σπίτια μας, σε άλλους βολικούς χώρους, να φυτέψουμε και φροντίσουμε το νεαρό δέντρο. Είναι μια πράξη που δίνει ένα άλλο στίγμα και μεταδίδει μια άλλη κουλτούρα.
Ας το προσπαθήσουμε λοιπόν!
«Ε»    

 

Η Αναπτυξιακή  


Είναι θλιβερό να κλείνει μία υπηρεσία που πρόσφερε αρκετά στον τόπο, παρά τα μεγάλα λάθη και παραλείψεις της.
Εξάλλου, αυτή ήταν και η αιτία που έφθασε εδώ με μεγάλα χρέη και τελείως απαξιωμένη λόγω ακριβώς εγγενών αδυναμιών.
Η Αναπτυξιακή Ξάνθης έφθασε στο τέλος της. «Έπαιξαν» μαζί της διάφοροι πολιτικοί και πολιτικάντηδες, την απαξίωσαν και εν τέλει την εγκατέλειψαν στην τύχη της.
Μια τύχη που δεν ήταν άλλη από το κλείσιμο.
«Ε»    

 

Η επιστολή Ευστρατίου  


Δημοσιεύουμε σήμερα από λόγους δεοντολογίας την επιστολή του Παρ. Ευστρατίου διότι οι δηλώσεις του δημάρχου δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα μας και ως εκ τούτου οφείλουμε να φιλοξενήσουμε την απάντηση.
Μία απάντηση βέβαια που ξεφεύγει αρκετά από το περιεχόμενο των δηλώσεων του δημάρχου αλλά αυτό αφορά τον κ. Ευστρατίου.
Αναφορικά με την ανταπάντηση του δημάρχου κ. Στυλιανίδη, αυτή θα γίνει στο αυριανό μας φύλλο, διότι σήμερα (χθες) ο δήμαρχος βρισκόταν στην Αθήνα για υποθέσεις του δήμου.
«E»    

 

Πανικός στη Βουλή  


Η συμβολική κίνηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, να παραιτηθεί από το μισθό του, την ώρα που όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης “Η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού και ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί μεγάλες θυσίες”, έχει προκαλέσει ικανοποίηση στους πολίτες και πανικό σε πολλά μέλη του Κοινοβουλίου.
Δεν πρόλαβε να περάσει λίγη ώρα από την δήλωση Παπούλια και στην Βουλή έπεσε πανικός!
Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, τα πηγαδάκια στους διαδρόμους της Βουλής δεν είχαν τελειωμό και όσα ακούγονταν δεν τιμούσαν καθόλου τους εθνοπατέρες…
“Τι; Τώρα περιμένουν να το κάνουμε κι εμείς;”, “Ποιός ξέρει τι θα μας σούρουν απόψε στα δελτία”, “Πως να παραιτηθούμε από τους μισθούς μας; Έχουμε τόσα γραφεία και τόσο προσωπικό και έξοδα κάθε μήνα!”, “Ωχ! Δεν θα το αποφύγουμε κι εμείς!”
Αυτές οι φράσεις ακούγονταν παντού στην Βουλή και ακούγονται ακόμα και αυτή την ώρα και όλοι φοβούνται ότι θα υπάρξει κάποιος “τρελός” που θα ακολουθήσει το παράδειγμα Παπούλια! Και τότε ποιός τους σώνει!  

Σχιζοφρένεια…  


Αν αυτά που μας ζητούν οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας δεν μας οδηγήσουν τελικά στη σχιζοφρένεια θα αποδειχθούμε εξαιρετικά ανθεκτικός λαός.
Από τη μια μεριά  κατηγορούν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση, με το τεράστιο και σάπιο δημόσιο που δε συμμαζεύεται με τίποτε, που αντιστέκεται ακόμη στις μεταρρυθμίσεις που κρίνονται απαραίτητες για να μη δυσαρεστήσει τους κομματικούς στρατούς.
Από την άλλη μεριά μας υποδεικνύουν να μην κάνουμε εκλογές και να τους διατηρήσουμε στην εξουσία ως τις μοναδικές πολιτικές δυνάμεις που εγγυώνται την τήρηση των δεσμεύσεων της δανειακής σύμβασης!
Όμως η οργή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και οι περισσότεροι περιμένουν τις εκλογές για να την εκφράσουν. Πολλοί είναι αυτοί που θα ψηφίσουν για να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την τριακονταετή αυτή διεφθαρμένη και ανίκανη διακυβέρνηση.
Κι αυτήν την τιμωρία δεν θα την αποφύγουν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, ότι κι αν λέει ο κύριος Σόιμπλε…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…