Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αδυνατεί να συνδράμει με νοσηλευτές στη Θεσσαλονίκη το ΓΝΞ

Αδυνατεί να συνδράμει με νοσηλευτές στη Θεσσαλονίκη το ΓΝΞ

0

Επιτακτικές οι ανάγκες και στο Π.Ν.Γ.Α. Πέντε άτομα νοσηλευτικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Κομοτηνής «επιστρατεύονται» για συνδρομή στη συμπρωτεύουσα

Αδυνατεί να αποδεσμεύσει νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να συνδράμουν στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομειακά ιδρύματα της συμπτωτεύουσας το νοσοκομείο της Ξάνθης. Την ίδια απάντηση στο υπουργείο Υγείας έδωσε και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής ανταποκρίθηκε «επιστρατεύοντας» πέντε νοσηλεύτριες. ΄

Το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού έχει μπει στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών.

Στο ΓΝΞ για την ώρα η κατάσταση κρίνεται ελεγχόμενη, ωστόσο όχι με εφησυχασμό, αφού σε λίγα 24ωρα μπορεί να προκύψει ραγδαία επιδείνωση. Λειτουργούν αυτή τη στιγμή τρεις κλινικές covid-19 και ήδη ασκείται μία πίεση στο Νοσοκομείο και στη ΜΕΘ.

Πάντως, αυτό που υπογραμμίζεται από τους αρμόδιους με μεγάλη ανακούφιση είναι ότι παρότι προκύπτουν κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου και τίθενται σε απομόνωση όσοι χαρακτηρίζονται στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν υπάρχει διασπορά εντός του Νοσοκομείου, δηλαδή τα θετικά κρούσματα έχουν κολλήσει από επαφές εκτός του ιδρύματος. Τακτικά γίνονται rapid test στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και των μέσων ατομικής προστασίας, και από τα τεστ που διενεργούνται εν γένει από το ΓΝΞ διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει μεγάλη έξαρση. Ωστόσο, υπάρχει κατάσταση ετοιμότητας αφού γειτονικές περιοχές, όπως η Δράμα δοκιμάζονται αυτό το διάστημα, με πάνω από 100 νοσηλευόμενους από την Π.Ε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …