Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προβλήματα στην πρεμιέρα τηλεκπαίδευσης σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Προβλήματα στην πρεμιέρα τηλεκπαίδευσης σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

0

Έπεφτε το webex κυρίως μετά την πρώτη ώρα τηλε-μαθήματος

 Μεμονωμένα τα προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Ήταν συνδεδεμένα 47.000 τμήματα από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές

 

Mε προβλήματα στις συνδέσεις ξεκίνησε χθες η πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Webex.

Όπως ανέφεραν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί αναρτώντας και σχετικές δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα Webex την προκαθορισμένη ώρα, καθώς η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα Δημοτικά και από τις 2:00 έως τις 4:20 μ.μ. για τα Νηπιαγωγεία. Οι γονείς, πάντως, τόνιζαν ότι μόνο στο διάστημα από τις 2:00 έως τις 3:00 μπορούσαν να συνδεθούν ομαλά και ότι στη συνέχεια έως και αυτή τη στιγμή έχουν σοβαρά προβλήματα σύνδεσης.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο απολογισμός της πρώτης μέρας κρίθηκε θετικός και χαρακτηρίζει τα προβλήματα, που εμφανίστηκαν «κατά περίπτωση» και όχι γενικευμένα.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, χθες το μεσημέρι στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex ήταν συνδεδεμένα 47.000 τμήματα από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παραδέχτηκε στη Βουλή ότι υπήρξαν προβλήματα καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα αλλά, όπως είπε, με τη συνδρομή των υπηρεσιών του κράτους αλλά και την τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών λύνονται.

Η ίδια τόνισε μάλιστα ότι πλέον θα είναι με μηδενική χρέωση η σύνδεση με την τάξη τηλεκπαίδευσης μέσω σταθερού τηλεφώνου, καθώς και με τα δεδομένα κινητών τηλεφώνων – για όσους δεν έχουν σύνδεση internet στο σπίτι.

Μάλιστα, για την περαιτέρω ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης όλων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχουν ήδη εξασφαλισθεί: Περισσότερες από 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ και ιδιωτικών δωρεών. Δωρεάν χρήση πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Δωρεάν δεδομένα (data) για όσους συνδέονται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Δωρεάν τηλεφωνική κλήση για όσους συνδέονται με την πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex μέσω κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οκτώ θάνατοι σε δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Πέντε κατέληξαν την Τετάρτη και άλλοι τρεις την Πέμπτη. Δόθηκαν σήμερα αρκετά εξιτήρια &nb…