Πρόσωπα 19/01/2012

0

Επιτέλους ανοίγει το επάγγελμα του «Φύλακα κατασχεμένου πλοίου»! Τώρα θ’ ανοίξουν θέσεις εργασίας…

Έρχεται η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ

Την άνοιξη θα γίνει τελικά η εκλογή του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Έτσι, οι όποιες εξελίξεις πήραν μια μικρή παράταση και η επόμενη ημέρα θα έρθει σε δύο μήνες. Μία επόμενη ημέρα που βέβαια κανείς ακόμη δεν μπορεί να προδικάσει τι θα φέρει στο ΠΑΣΟΚ, το ίδιο και τους μνηστήρες που θέλουν να το κατακτήσουν.

Εκείνο που είναι βέβαιο όμως, και το παραδέχονται όλοι, είναι η πολύ κρίσιμη περίοδος που περνάει το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη.

Βρίσκεται 15 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ. και κινδυνεύει να ξεπερασθεί (δημοσκοπικά πάντα) από τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη.

Βέβαια τα ποσοστά στις εκλογές, όποτε γίνουν, δεν θα είναι αυτά, όμως το κλίμα είναι ενδεικτικό…

«Ε»

 

 

Ανοίγουν 136 επαγγέλματα

 

Με διαδικασίες εξπρές ανοίγουν 136 επαγγέλματα!

Όλα έγιναν με αιφνιδιαστική τροπολογία-σκούπα που κατατέθηκε ήδη στη βουλή λίγες ώρες πριν από την άφιξη των πρώτων κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει το οριζόντιο άνοιγμα των επαγγελμάτων και την άρση όλων των περιορισμών στην ελεύθερη άσκησή τους.

Καταργείται ως εκ τούτου και η απαίτηση έκδοσης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος. Έτσι, ελεύθερα στο εξής θα ασκούνται τα επαγγέλματα αρτοποιών, ασφαλιστών, μεσιτών και μιας σειράς άλλων που μέχρι τώρα απαιτούσαν ένα μάτσο χαρτιά και δικαιολογητικά.

«Ε»

 

 

Αυτό ναι, είναι κρύο!

 

Εδώ και μέρες, ολόκληρη η χώρα περνά περίοδο κακοκαιρίας, κυρίως με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.

Κυρίως όμως το κρύο το νοιώθουμε οι κάτοικοι της Μακεδονίας και Θράκης, όπου και παρουσιάζονται οι πιο χαμηλές τιμές του θερμομέτρου.

Φέτος, ομολογουμένως, το κρύο είναι πολύ μεγάλο. Το δίσεκτο 2012 που είναι και χρόνος οικονομικά δύσκολος, έχει και το κρύο μαζί του και η υπόθεση ήρθε κι έδεσε!

Σόμπες και καλοριφέρ καίνε όλη μέρα με αποτέλεσμα το κόστος να φθάνει στα ύψη. Ακόμη το κρύο θέλει και πλούσια τροφή όπως και ανάλογο ντύσιμο.

Ο Χειμώνας του 2012 μάλλον θα μείνει στη μνήμη πολλών συμπολιτών, γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσκολεύονται και περνούν δύσκολα την περίοδο αυτή.

«Ε»

 

 

«Συνταγή ανάπτυξης»

 

Τοπικός βουλευτής έδωσε στη δημοσιότητα (αφού κοινοποίησε το πόνημά του αναλόγως) τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία αυτού.

Πολύ σωστά έπραξε. Όμως άργησε. Είχε τον χρόνο και την εξουσία πριν λίγα χρόνια να υλοποιήσει όλα όσα προτείνει τώρα.

Γιατί δεν το έκανε; Τι τον εμπόδισε τότε; Και τώρα, τι είναι εκείνο που τον ώθησε στις προτάσεις του; Μήπως οι εκλογές που έρχονται;

Είναι μια περίπτωση λέμε εμείς, η πλέον ισχυρή. Διότι μετά τις εκλογές, ως συνήθως, όλα θα ξεχαστούν. Όπως χρόνια τώρα έκανε και ο ίδιος…

«Ε»

 

 

“Ρεφενέ”  για διαφήμιση της Ελλάδας

Μια παρέα Ελλήνων που ζουν στη Ν. Υόρκη συγκεντρώνουν χρήματα για να προωθήσουν την Ελλάδα στην καρδιά της Ν. Υόρκης. Σκοπεύουν να τοποθετήσουν για 30 μέρες μια γιγάντια υπαίθρια διαφήμιση (billboard) στη Νέα Υόρκη, την «καρδιά» του οικονομικού κέντρου του κόσμου, με σλόγκαν: «Οι Έλληνες σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την Ελλάδα».

Πρόκειται για τους επιχειρηματίες Γιώργο Κλειβοκιώτης, Ονίκ Παλαντζιάν και Στάθη Χαϊκάλη οι οποίοι με την πρωτοβουλία τους αυτή, πέρα απ’ την τουριστική προβολή της χώρας θέλουν να στείλουν κι ένα μήνυμα ότι είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη διαφορά.

Για την εναλλακτική αυτή διαφήμιση προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα 7.500 δολάρια που απαιτούνται μέσω της ανεξάρτητης πλατφόρμας www.loudsauce.com.

Ελπίζουν ότι  η κινητοποίηση των Ελλήνων του εξωτερικού θα είναι μεγάλη γιατί όπως πιστεύουν «αν ο καθένας πείσει ένα φίλο του να επισκεφθεί την Ελλάδα, τότε αυτή η “από στόμα σε στόμα” κινητοποίηση θα έχει ανυπολόγιστη αξία»

Η κίνηση των τριών Ελλήνων θυμίζει τη γνωστή ρήση του Αμερικανού προέδρου Τζον Κέννεντυ: «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου».

 

 

Νόμοι, νόμοι, νόμοι

 

Δυστυχώς, δεν μπορούσε κανείς να είναι τόσο προνοητικός ώστε να επιβάλει περιορισμό στον αριθμό των νομοθετημάτων που θα ψηφίζονται ετησίως. Νόμοι, νόμοι, νόμοι… Τι να το κάνεις όταν επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις για υπαλλήλους, συνέπειες για μεγαλοοφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών, πρόστιμα για όσους αθετούν τους νόμους, αλλά δεν έχεις τους ελάχιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να διασφαλίσεις την τήρησή τους; Ίσως αυτό να ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του ΠΑΣΟΚ, που και το ίδιο τώρα κάνει την «αυτοκριτική» και λέει «αργήσαμε», «δεν μπορέσαμε» κλπ.

Οι πολίτες έχουν πια απαξιώσει κάθε έννοια εφαρμογής και τήρησης του νόμου και αυτό είναι μια ευθύνη συλλογική. Εδώ και πολλά χρόνια, έχει εμποτιστεί η ελληνική νοοτροπία με το θεώρημα: «αν βρεις ‘παραθυράκι’ στο νόμο είσαι ‘μάγκας’, αν δε το βρεις είσαι ‘άτυχος’ και αν το βρεις και δε το ακολουθήσεις είσαι ‘κορόιδο’».

Τώρα ένα παραπάνω, έχουμε και το «πάτημα» ότι οι νόμοι είναι άδικοι. Άλλα έτσι ή αλλιώς, κάποιοι κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι με το «ψήφισε, ψήφισε νόμους, δε θα δούμε χαΐρι».

 

 

Άνεμος εξουσίας στη ΝΔ

 

Στη Νέα Δημοκρατία ζουν σε ρυθμούς προεκλογικούς. «Μυρίζει» άνεμος εξουσίας και δεν διανοούνται να χάσουν ούτε «ψηφουλάκι» κι ας είναι οι στιγμές ιστορικές.

Αλλά έστω και λίγο πρέπει να έχουν τη συνείδηση ότι τα παλιά «μπερεκέτια» δεν πιάνουν πια στους πολίτες. Άκουσα προχθές της κ. Σούλα Ιακωβίδου της τοπικής ΝΟΔΕ στις «Αναζητήσεις» του Τρίτου Προγράμματος να «υπενθυμίζει» στους ακροατές ότι πρέπει, λέει, να θυμούνται, ποιοί μας έφεραν εδώ και τους ονομάτισε κιόλας αναφέροντας τους Παπανδρέου, Μπακογιάννη και Καρατζαφέρη! Μα καλά, τόσο άμεπτη είναι η Νέα Δημοκρατία; Ποιος πλέον, πέρα από το σκληρό κομματικό πυρήνα θα πιστέψει τα όσα λένε τα κόμματα ότι «εμείς δε φταίγαμε»; Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι δεν έμαθε τίποτα από την επί σειρά μηνών «αυτοκριτική» της, αλλά το κυριότερο, δεν έχει καταλάβει τίποτα από την αλλαγή της εποχής, από τις ανάγκες του κόσμους και τη διάχυτη απογοήτευση.

Ε.Δ.

 

 

«Θέλω να δω τον υπεύθυνο!»

 

Ο πολιτικά αρμόδιος για το δημοτικό πάρκινγκ παραμένει ένα μυστήριο. Εντάξει τα οικονομικά τα έχει ο κ. Μπένης. Αναμενόμενο. Άντε και με την καθαριότητα επιφορτίζεται ο κ. Ταρενίδης. Λογικό και αυτό. Κάτι δουλειές με σωλήνες τις διευθέτησε ο κ. Μούρκας. Τώρα έβαλε και λάμπες ο κ. Τσεγγελίδης γιατί εγείρονται θέματα ασφαλείας.. Ποιος όμως, (αν υπάρχει, λέω αν) είναι ο υπεύθυνος τέλος πάντων. Αν δηλαδή ένας πολίτης έχει ένα παράπονο και πει: «θέλω να δω τον υπεύθυνο» πού θα τον στείλουν; Μήπως τελικά το δημοτικό πάρκινγκ αποτελεί το σημείο συνεργασίας και συντονισμένων ενεργειών όλων των αντιδημάρχων; Ή μήπως είναι καλύτερα να παραδεχτούν ότι… ξέχασαν να το αναθέσουν σε κάποιον;

Ε.Δ.

 

 

Αγρίεψε ο κόσμος…

 

Η φτώχεια δεν φέρνει μόνο γκρίνια αλλά θεωρείται ως ένα από τα κύρια αίτια της αύξησης της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Γι’ αυτό τα δύο τελευταία χρόνια τα αστυνομικά δελτία είναι πλούσια σε καθημερινή όμως  βάση σε κάθε μορφής παραβατικές πράξεις όπως διαρρήξεις , κλοπές, ναρκωτικά κ.λ.π. Και το ανησυχητικό είναι ότι έχει διαπιστωθεί μια διάχυση του φαινομένου στον κοινωνικό ιστό που δεν επικεντρώνεται όπως παλαιότερα σε περιθωριακές μάζες.

Αγρίεψε ο κόσμος …και αυτό που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν είναι: «Φοβού τους πεινασμένους»…

Μ.Ξ.

«Κούφια λόγια»…

Διατυμπάνισαν τα ΚΕΛΑΥΕ ως «σωτήρια λύση» για την πάταξη του παρεμπορίου όμως δεν φρόντισαν να τα θέσουν σε λειτουργία. Η έρευνα του «Ε» από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης αποκάλυψε το μέγεθος της ανακολουθίας λόγων και έργων. Βγαίνουν λέει τα κλιμάκια «όποτε μπορούν οι υπάλληλοι». Δηλαδή οι έλεγχοι γίνονται αν και όποτε μπορούν οι υπάλληλοι οι οποίοι και ως φαίνεται θα είναι τελείως απρόθυμοι να ξεβολευτούν και να φύγουν απ’ τη ζεστασιά των γραφείων τους και να τρέχουν για έλεγχους μες στο αγιάζι αφού επιπροσθέτως δεν έχει προβλεφτεί και αποζημίωση γι αυτό. Εμ έτσι δουλειά δεν γίνεται …

Μ.Ξ.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…