Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το «μπλόκο» σε δημοπρασία κατάφεραν οι μηχανικοί του Δημοσίου

Το «μπλόκο» σε δημοπρασία κατάφεραν οι μηχανικοί του Δημοσίου

0
perifereiaki_enotita_xanthis-empros

Δεν κατατέθηκαν προσφορές για το διαγωνισμό του έργου από διασταύρωση Ε.Ο. έως Άβατο

Προσπάθησε να «προστατεύσει» τη διεξαγωγή του διαγωνισμού με ασφαλιστικά μέτρα η Π.Ε. Ξάνθης. Συνάντηση ΕΜΔΥΔΑΣ με Καραλίδη

Τη δημοπρασία του έργου: «βελτίωση επ. οδού από διασταύρωση Ε.Ο μέχρι Άβατο, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ «μπλοκάρισαν» τελικά οι μηχανικοί του Δημοσίου, μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ Ξάνθης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, με τη συμπαράσταση του τεχνικού κόσμου και των εργολάβων, οι οποίοι δεν κατέθεσαν προσφορές.
Η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης με ανακοίνωση που εξέδωσε και υπογράφει ο γενικός γραμματέας της Αλέξανδρος Κηπουρός, σημειώνει ότι η συμμετοχή των μηχανικών δεν ήταν η αναμενόμενη και γι’ αυτό δεν υπήρξε η δυνατότητα δικής τους παρέμβασης στη διαδικασία της Π.Ε. Ξάνθης- Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, εξαιτίας της νομικών μέτρων που έλαβε η ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία θα κατέθετε ασφαλιστικά μέτρα με παράλληλη αίτηση για εισαγγελική παρέμβαση σε περίπτωση που προχωρούσε σε «μπλοκάρισμα» της δημοπρασίας η ΕΜΔΥΔΑΣ. Γι’ αυτό τα μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ Ξάνθης περιορίστηκαν στην πραγματοποίηση της στάσης εργασίας τους, φορώντας τα κίτρινα καπέλα τους, στο σημείο που αναμενόταν η πραγματοποίηση της δημοπρασίας.
Ο γ. γραμματέας της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης, με τον αντιπρόεδρο Σταύρο Τσάγκο και το μέλος Άγγελο Κολόνια, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη και τον πολιτικό μηχανικό και περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Χαϊτίδη, στην οποία δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Οι μηχανικοί του Δημοσίου που συμμετείχαν στη συνάντηση εξήγησαν ότι από τις 11 Ιανουαρίου 2012 έχει αποσταλεί εξώδικο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ στα υπουργεία, περιφέρειες, δήμους και ΝΠΔΔ και ως εκ τούτου έχουν τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του μήνα να προβούν σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποιήσεων, να πάρουν απόφαση με απλή ανακοίνωση, στάσεις εργασίας, απεργία, αποχές από ΣΧΟΠ, ΕΠΑΕ, Επιτροπές κλπ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ, ο Φώτης Καραλίδης έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα του κλάδου, αφού του κατατέθηκαν τα αιτήματα και δεσμεύτηκε να δώσει βαρύτητα στο θέμα με δηλώσεις υποστήριξης των κινητοποιήσεών τους.
Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει ο Α. Κηπουρός υπήρχαν αντιδράσεις από την πλευρά των εργολάβων για τη μη κατάθεση προσφορών από μέλη του τεχνικού κόσμου και γι’ αυτό έσπευσε να εξηγήσει ότι: η στάση αλληλεγγύης τους είναι δείγμα συλλογικής συνείδησης. Και επειδή ακούστηκαν διάφορα, να ξεκαθαρίσω κάτι σε όλους. Στόχος μας δεν είναι να μη γίνονται τα έργα. Θέλουμε να γίνονται περισσότερο από τον καθένα. Είναι η δουλειά μας και την αγαπάμε. Εμείς τα φανταζόμαστε τα έργα, εμείς τα γεννάμε με τη γνώση μας , τα ανατρέφουμε και τα μεγαλώνουμε με αγώνα και δουλειά και όλοι μαζί τα ζούμε. Όσο για την οικονομία της τοπικής κοινωνίας ο αγώνας μας είναι αγώνας και δικός τους». Πρόσθεσε επίσης ότι η αντιδράσεις τους έχουν αναφορά στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και ενημέρωσε ότι η πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης Ζωή Κοσμίδου μαζί με τον αντιπρόεδρο και τον γενικό γραμματέα θα παραβρεθούν στο γενικό συμβούλιο της Π.Ο. στις 24 Ιανουαρίου, όπου θα γίνει αποτίμηση των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων και θα οργανωθεί η δράση για το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…