Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Αδειάζει» η Εργατική Εστία Ξάνθης

«Αδειάζει» η Εργατική Εστία Ξάνθης

0
ergatiki_estia-empros

Συνταξιοδοτούνται και οι 4 υπάλληλοι της

Εφ’ εξής θα λειτουργεί με ένα υπάλληλο από Κομοτηνή ενώ βγήκε στον «αέρα» το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού

Άδεια γραφεία στην Εργατική Εστία Ξάνθης αφού «έπεσε»…ομαδική συνταξιοδότηση των υπαλλήλων της! Την ίδια στιγμή βγήκε στον «αέρα» το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2012 με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού (10 – 1 – 2012) και …αναζητείται υπάλληλος που θα παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά!

Συνταξιοδοτούνται και οι 4 υπάλληλοι της Εργατικής Εστίας
Ταυτόχρονα έχουν καταθέσει αιτήσεις για συνταξιοδότηση οι 4 υπάλληλοι της Εργατικής Εστίας Ξάνθης που συστεγάζεται με το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης (Μ. Ρεύματος 18). Να σημειώσουμε ότι και οι 4 έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα συνταξιοδότησης, θ’ αποχωρήσουν όμως ομαδικά αφήνοντας άδεια τα γραφεία και ξεκρέμαστους τους δικαιούχους προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός, όπως το πρόγραμμα Κοινωνικός τουρισμός, διανομή βιβλίων και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Εργατικής Εστίας που είναι υπό την αιγίδα και είναι εν λειτουργία μετά τις εργασίες συντήρησής του. Να σημειώσουμε ότι φέτος φιλοξενούνται 30 παιδιά παρότι η δυναμικότητα του είναι 60 – 70 παιδιά επειδή δεν έχουν γίνει οι ανάλογες προσλήψεις νηπιαγωγών. 

Θα φέρουν υπάλληλο από Κομοτηνή
Το γεγονός αυτό «θορύβησε» τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Άγγελο Μπεμπεκίδη παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας είναι ένας ανεξάρτητος φορέας που δεν συνδέεται με το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Επειδή όμως συστεγάζονται και πολλές φορές το Εργατικό Κέντρο παραχωρεί υπαλλήλους του στην Εργατική Εστία προκειμένου να βοηθήσουν σε περιόδους αιχμής όπως κατά την περίοδο κατάθεσης των δικαιολογητικών του Κοινωνικού τουρισμού επικοινώνησε με τα κεντρικά του Οργανισμού και με την πρόεδρο κα Βάσω Τσιμπίδα προκειμένου να πιλοφορηθεί τι προτίθενται να κάνει για την αναπλήρωση των υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται. Αυτό που μας μεταφέρει λοιπόν είναι …ούτε λόγος για νέες προσλήψεις αλλά για μετακίνηση ενός υπαλλήλου από την Κομοτηνή οποίος και θα διεκπεραιώνει όλα τα εκκρεμή θέματα. Τόνισε δε ότι το Εργατικό Κέντρο θα συνεχίσει να «βοηθά» όπως και παλαιότερα την Εργατική Εστία παραχωρώντας ένα από τους τρεις υπαλλήλους του. 

Καταδικάζεται σε υπολειτουργία
Παρά και την συνεπικουρία του Εργατικού Κέντρου,  είναι γεγονός ότι με την υποστελέχωση οδηγείται σε συρρίκνωση η Εργατική Εστία Ξάνθης και γενικά του Οργανισμού που στις «καλές μέρες» (πριν 10 χρόνια ) έφτασε να δίνει και δάνεια στους δικαιούχους – εργαζομένους και αποτελούσε ένα μεγάλο στήριγμα γι αυτούς.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…