Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Έχει δρόμο ακόμη» η πώληση της ΣΕΚΑΠ

«Έχει δρόμο ακόμη» η πώληση της ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros

Νέα αναβολή της συνέλευσης των μετόχων για τις 7 Φεβρουαρίου μετά από αίτημα της ΑΤΕ και τη ς ΣΕΚΕ

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει ση ΣΕΚΕ σχετικά με τις δικές της κινήσεις. Περιμένει να δει τις εξελίξεις με την ΑΤΕ. Ανησυχούν οι εργαζόμενοι

Νέα αναβολή για τις 7 Φεβρουαρίου – η τέταρτη στη σειρά τους τελευταίους μήνες – πήρε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ, όπως άλλωστε αναμενόταν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαπραγμάτευση της ΑΤΕ με τον ινδό καπνοβιομήχανο κ. Βommidala. Την αναβολή ζήτησαν η ΑΤΕ και η ΣΕΚΕ όμως σε διαφορετικές ημερομηνίες. Συγκεκριμένα η ΑΤΕ ζήτησε αναβολή έως την 31 Ιανουαρίου ενώ η ΣΕΚΕ έως τις 17 Φεβρουαρίου. Τελικά η «συμφωνία» έκλεισε κάπου στη μέση και έτσι η νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 7 Φεβρουαρίου.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει η ΣΕΚΕ
Από την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου βρίσκεται στην Αθήνα ο ινδός καπνοβιομήχανος και έχει συναντηθεί τόσο με τον διοικητή ΑΤΕ κ. Πανταλάκη όσο και με στελέχη της ΣΕΚΕ. Ο Διευθυντής κ. Ταρενίδης μιλώντας στο «Ε» χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Ινδό «συνάντηση γνωριμίας» και δεν δέχτηκε ν’ ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του ως προς τι πρόκειται να κάνει η ΣΕΚΕ. Άφησε όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μη αποκλείοντας ακόμη και την πώληση του ποσοστού της στον ινδικό όμιλο: «Η ΣΕΚΕ απ’ την αρχή αυτό που ήθελε είναι το καλύτερο για τη ΣΕΚΑΠ. Τη στηρίξαμε και συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε και οι όποιες ενέργειές κινούνται μ’ αυτό τον  γνώμονα. Θέλουμε να σωθεί η ΣΕΚΑΠ», τονίζει με έμφαση ο κ. Ταρενίδης δίνοντας παράλληλα έτσι το προβάδισμα των κινήσεων στην ΑΤΕ: «Περιμένουμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση με την ΑΤΕ και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

«Με την ψυχή στο στόμα» οι εργαζόμενοι
Στο μεταξύ …στα όριά τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι γίνονται αποδέκτες πληθώρας φημών και ανησυχούν ιδιαίτερα από το ενδεχόμενο «ναυαγίου» της πώλησης καθώς αν συμβεί αυτό παρατείνεται επ’ αόριστον η αβεβαιότητά τους ενώ με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της εταιρείας φοβούνται μήπως τελικά οδηγηθεί σε «λουκέτο». Η ιδιαίτερα μακροχρόνια διαδικασία του διαγωνισμού που κρατά 6 μήνες τώρα έχει καταστεί πολύ ψυχοφθόρα για αυτούς καθώς κρίνεται το εργασιακό τους μέλλον και ζουν σε μια παρατεινομένη αβεβαιότητα.

«Κούρεψαν» την προσφορά επικαλούμενοι «επιχειρηματικό ρίσκο» εξαιτίας της συγκυρίας    
Σ’ ότι αφορά τη διαπραγμάτευση μεταξύ Ινδού και Πανταλάκη – σύμφωνα με πληροφορίες μας  – το «κούρεμα» της αρχικής προσφοράς, που σημειωτέον ήταν 40 εκ. ευρώ (μολονότι δεν επιβεβαιώνεται), φέρεται να έχει  προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του κ. Πανταλάκη ο οποίος επιχειρεί να πείσει τον επιχειρηματία να «ανέβει» ώστε να «κλείσει» το deal. Ο Ινδός επιχειρηματίας επικαλείται το αυξημένο «επιχειρηματικό ρίσκο» που συνοδεύει σε αυτή τη συγκυρία κάθε επενδυτικό εγχείρημα στη χώρα μας.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…