Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τμήματα Ψυχολογικού Προσανατολισμού στο ΙΘΤΠ

Τμήματα Ψυχολογικού Προσανατολισμού στο ΙΘΤΠ

0

 Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια η Σταυρούλα Σεχλίδου

 Στο Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, αναμένεται να λειτουργήσουν δύο τμήματα ψυχολογικού προσανατολισμού. Στο ένα θα συμμετέχει ομάδα ενηλίκων με σκοπό την προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας και η δεύτερη ομάδα θα λειτουργεί για την υποστήριξη εφήβων. Οι ομάδες θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Ιούνιο 2021.

Και οι δύο ομάδες βασίζονται στην φιλοσοφία και την μεθοδολογία της Ψυχοθεραπείας Gestalt, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Η ομαδική διαδικασία είναι ένα ταξίδι δημιουργικότητας και προσωπικής αναζήτησης. Δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και τα άλυτα ζητήματα που τους ταλαιπωρούν και να σχετιστούν αυθεντικά με τους άλλους.

Με την αξιοποίηση των άμεσων γεγονότων της ομάδας, τον πειραματισμό σε νέους τρόπους προσαρμογής και τον εποικοδομητικό διαπροσωπικό διάλογο διευκολύνονται τα μέλη να δώσουν νόημα στις εμπειρίες τους και να αποκτήσουν πιο δημιουργικούς τρόπους ύπαρξης και συνύπαρξης.

Στόχος είναι, μέσα από την επίγνωση και καλύτερη επαφή με τον εαυτό μας και τους άλλους, να προετοιμαστεί το έδαφος, ώστε μακροπρόθεσμα να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε, να αποδεχτούμε ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν αλλάζει, ώστε να ζούμε με αυθεντικότητα και ισορροπία.

Πληροφορίες

Λόγω της φύσης αυτών των ομάδων και των μέτρων προστασίας, που πρέπει να τηρηθούν, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, Σταυρούλα Σεχλίδου στο τηλέφωνο 6947605065 και ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση ssechlidou@gmail.com. Καθημερινά, στην Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», 10:00-13:00 και 17:00-21:00 και στα τηλέφωνα 25410-26635 (απογευματινές ώρες)  και 25410-29282 (πρωινές ώρες).

Να σημειώσουμε πως η υλοποίηση ή όχι του Εργαστηρίου, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…