Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Καμιά άφεση από Ξυνίδη για το σκάνδαλο των πλαστών ενσήμων

Καμιά άφεση από Ξυνίδη για το σκάνδαλο των πλαστών ενσήμων

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Με τη δήλωση ότι δέχεται πιέσεις από συντρόφους συνδικαλιστές για ναμεσολαβήσει όσον αφορά στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των πλαστώνενσήμων στασυνεταιριστικά εργοστάσια, έως το να προωθήσει φωτογραφική τροπολογίαγια νασώσει τις συντάξεις τους, παρεμβαίνει στην τοπική πολιτική επικαιρότηταο αν.υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος επιλέγει αφενός να δείξει ότιαφουγκράζεταιτη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας και την κριτική που δέχεταιεπισήμως καιανεπισήμως για τις περιορισμένη παρουσία του στα προβλήματα της Ξάνθηςκαιαφετέρου να αντεπιθετεί σε σκληρό τόνο απέναντι στις «προτροπές» πουδέχεταιγια «διευθέτηση» του σκανδάλου. 
Ο Σωκράτης Ξυνίδης με ανακοίνωσή του βάλλει κατά του (παθογενούς)συνδικαλισμού, αναγνωρίζοντας και ευθύνη του ΠΑΣΟΚ στη μορφή που έχειπάρεισήμερα και δηλώνει ξεκάθαρα ότι, εφόσον έχει δρομολογηθεί η μετακίνησητηςδιευθέτησης της υπόθεσης στα δικαστήρια, η Δικαιοσύνη είναι η μόνηαρμόδια νακαθορίσει την «τύχη» των εμπλεκομένων και ο ίδιος ούτε θα παρέμβει,ούτε «θαβαφτίσει «κοινωνικό πρόβλημα» την αξιόποινη συμπεριφορά τους».
 
Η διαβολή, η συκοφαντία και ο πολιτικός εκβιασμός κρατούνλίγο. Ηκατάδειξη της ατιμίας συνοδεύει μια ζωή. Η ανακοίνωση του Σ. Ξυνίδη
Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται το φαινόμενο νυν και πρώηνσυνδικαλιστικά στελέχη σε δημόσιες τοποθετήσεις τους να ασκούν κριτικήπερί τωνεπιδόσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και προσωπικά των δικών μου, στις δεκατ’  ιδίανσυζητήσεις τους νακαταφέρονται ανοιχτά κατά του προσώπου μου και της ανυπαρξίας μου στακαθημερινά προβλήματα του τόπου. Η κριτική από τον κάθε συμπολίτη μουείναι θεμιτήόσο κι αν είναι σκληρή ή ακόμη και άδικη. Σε σχέση όμως με τασυγκεκριμένασυνδικαλιστικά στελέχη οφείλω να κάνω άμεσα και ευθέως διακριτό για τονκάθεπολίτη αυτού του τόπου, ποιο είναι το κίνητρο της κριτικής τους αυτής.Καταρχήντο συγκεκριμένο φαινόμενο, που δυστυχώς καλλιέργησε και το ΠΑΣΟΚ στοπαρελθόν,του επαγγελματία συνδικαλιστή που έχει ξεχάσει η κοινωνία πότε δούλεψεκαι πούτελευταία φορά, το έχω βάλει απέναντί μου ανέκαθεν και σε τοπικόεπίπεδο αλλάκαι σαν Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έχοντας υποστεί πολλές φορές τις συνέπειες.Τώρα όμως η αιτία δεν είναι τόσο γενική. Γνωρίζει η κοινή γνώμη τηςΞάνθης ότιυφίσταται ένα τεράστιο σκάνδαλο εμπορίας πλαστών ενσήμων του ΙΚΑ και μεβάσηαυτά τα πλαστά ένσημα τεκμηρίωσης συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Τοσκάνδαλο αυτόχάρη στις σοβαρές και άμεσες ενέργειες της διοίκησης του ΙΚΑ βρίσκεταισε πλήρηδικαστική διερεύνηση και απόδοση ποινικών ευθυνών. Εδώ και πολλούςμήνες έχωδεχθεί επανειλημμένες «προτροπές» από εμπλεκόμενους στην υπόθεση,συντρόφουςμου στο ΠΑΣΟΚ, να «πάρω την κατάσταση στα χέρια μου», να μεσολαβήσω νακατατεθεί φωτογραφική τροπολογία που θα σώζει τις συντάξεις τωνεμπλεκομένωνγιατί πρόκειται για «κοινωνικό πρόβλημα». Σε αυτές τις προτροπές εξαρχής είχαξεκάθαρη θέση. Δεν μπορεί να βαφτίζεται «κοινωνικό πρόβλημα» ηαξιόποινησυμπεριφορά των εμπλεκομένων και ότι η δικαιοσύνη θα ορίσει το πρόβλημακαι τιςευθύνες στην πραγματική τους διάσταση. Επειδή ήδη οι πρώτες κλήσεις σεκαταθέσεις και απολογίες έχουν αποσταλεί στους εμπλεκόμενους προφανώςκάποιοινομίζουν ότι θα αυξήσουν την πολιτική πίεση πάνω μου. Παρότιγνωριζόμαστε απόπαλιά με αρκετούς από αυτούς προφανώς πολύ λίγο με γνωρίζουν. Ηδιαβολή, ησυκοφαντία και ο πολιτικός εκβιασμός κρατούν λίγο. Η κατάδειξη τηςατιμίαςσυνοδεύει μια ζωή.
 
Τι λέει ο πρόεδρος του ΕΚΞ Άγγελος Μπεμπεκίδης
Για το ζήτημα που έχει ανακύψει, αλλά και για τις διαστάσεις πουπαίρνει μετά από όσα αποκαλύπτει και με δήλωσή του ο αν. υπουργός,ζητήσαμε τηνδήλωση του προέδρου του ΕΚΞ Άγγελου Μπεμπεκίδη, προκειμένου να μαςμεταφέρει τηθέση που θα κρατήσει το ΕΚΞ ως επίσημος συνδικαλιστικός φορέας τωνεργαζομένωντης Ξάνθης. Ο κ. Μπεμπεκίδης δήλωσε: «Είναι ένα θέμα που ταλανίζει καιτουςεργαζομένους και την κοινωνία. Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα, καθώςυπάρχουνάνθρωποι, για τους οποίους θα προκύψει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.Πρέπει νατο δούμε με σοβαρότητα. Άλλωστε, η εξέλιξη θα προσθέσει νέους ανέργουςστο ήδηυπάρχον εργασιακό πρόβλημα στην Ξάνθη. Γίνεται τεράστιος αγώνας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…