Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χριστούγεννα σε 100 άπορες οικογένειες και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού από Μητρόπολη και «Αποστολή»

Χριστούγεννα σε 100 άπορες οικογένειες και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού από Μητρόπολη και «Αποστολή»

0

 Στους μαθητές του σχολείου, σε μια συγκινητική εκδήλωση, μοιράστηκαν σχολικές τσάντες που κατασκευάστηκαν από ομογενείς μαθητές των ΗΠΑ

 Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» πραγματοποίησε σειρά δράσεων στην πόλη της Ξάνθης. Ο Διευθυντής της κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη Βόρειας Ελλάδας Όλγα Παπαχαρίτου έτυχαν υποδοχής από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Σωφρόνιο Γκουτζίνη και στις 10 πμ συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα στον ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη διανομή τροφίμων σε 100 άπορες οικογένειες, σε συνεργασία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, με τη συνδρομή προσωπικού των τοπικών καταστημάτων και του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης, με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο ο. Δημήτριο Συρόπουλο.

Στις 12 μμ έλαβε χώρα συγκινητική φιλεκπαιδευτική δράση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Δήμητρα Ντομπρίκη και τον Διευθυντή . Κουράκο, καθώς και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Ο σεβασμιώτατος μαζί με τον κ. Δήμτσα και τους συνεργάτες του διένειμαν τσάντες και σχολικά είδη σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, οι οποίοι εκδήλωσαν με πηγαίο τρόπο τη χαρά τους και τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Ο κ. Παντελεήμων και ο Διευθυντής της «Αποστολής» μετέφεραν στους μαθητές τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.

Μετά τη διανομή, ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, παραθέτοντας την παραδοσιακή θρακιώτικη φιλοξενία στους επισκέπτες. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι σχολικές τσάντες κατασκευάστηκαν από ομογενείς μαθητές των ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του πρώην Αμερικής κ. Δημητρίου. Ο σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πρόνοιά του για το λαό της ακριτικής μας Μητρόπολης, τόσο δημόσια στο τέλος των εκδηλώσεων της ημέρας, όσο και από τηλεφώνου το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ο Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας κατά την αναχώρησή του ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Ξάνθης για τη συνέχιση των δράσεων εντός του 2020.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…