Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ψαριά Αγάπης» και Αλληλεγγύης από τους ψαράδες μας

«Ψαριά Αγάπης» και Αλληλεγγύης από τους ψαράδες μας

0

Μοιράστηκαν  ένας τόνος ψάρια από την Βιστονίδα, Εράσμιο, Κεραμωτή και άλλες λιμνοθάλασσες σε 4 κοινωνικές δομές

 

Γ. Γκίλης, πρόεδρος Αλιευτικού συνεταιρισμού Βιστονίδας: « Για μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σαν μια χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης»

Φ. Αραμπατζή, Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ψαράδες μας, που πάντα στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας»

 

 

Ένας ολόκληρος τόνος ψάρια απ’  τα  δίχτυα των ψαράδων της Βιστονίδας, του Ερασμίου της Κεραμωτής αλλά και άλλων Λιμονοθαλασσών της χώρας ήταν η «ψαριά Αγάπης» που διατέθηκε φέτος για τρίτη χρονιά στις κοινωνικές δομές: «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η ΦΛΟΓΑ», «Παιδικά Χωριά SOS» και «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – Ίδρυμα καταπολέμησης της πείνας». Μια κοινωνική προσφορά που ξεκίνησε μετά από μια πρωτοβουλία του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστονίδας και του προέδρου του Γιώργου Γκίλη που είναι και πρόεδρος του  Συνδέσμου Αλιευτικών Συνεταιρισμών «ΣΑΣΕΛ» «Στέλιος Μπαλάσης»  και πραγματοποιείται με συνεργασία  του ΥΠΑΑΤ.

Γ. Γκίλης, πρόεδρος Αλιευτικού συνεταιρισμού Βιστονίδας: « Για μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σαν μια χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης»

«Για μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σαν μια χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης. Σ’ αυτές τις δομές είδαμε πολύ πόνο αλλά και πολλή αγάπη και κοινωνική προσφορά. Κι όταν σου λένε ευχαριστώ αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ σημαντικό για μας», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Γκίλης. Όπως διευκρίνισε τα ψάρια συλλέχθηκαν από τις δικές μας περιοχές και από την λιμνοθάλασσα της Λογαρούς (Άρτα) της Πρέβεζας, τις 3 λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού  με ειδικό φορτηγό και διανεμήθηκαν στις δομές παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή.

Η υφυπουργός κα Αραμπατζή με τον Πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού»

Υφ. ΥΠΑΑΤ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ψαράδες μας, που πάντα στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας»

«Εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είμαστε σήμερα εδώ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αλιευτικών Συνεταιρισμών «ΣΑΣΕΛ» για να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στο έργο τεσσάρων κοινωνικών δομών με εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό, εκπαιδευτικό και εθελοντικό αποτύπωμα» επεσήμανε η Υφυπουργός. Τόνισε δε: «Πέραν από την ουσία, με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να εκπέμψουμε κι ένα μήνυμα: Ο άνθρωπος είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας στη νέα Ελλάδα, που οικοδομούμε. Ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ»  σ’ όλους όσοι προσφέρουν με την αγάπη, το μεράκι και την αυταπάρνησή τους  σ’ αυτές τις κοινωνικές δομές ανακουφίζοντας τον πόνο και –το κυριότερο– δίνοντας ελπίδα και προοπτική κοινωνικής ένταξης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ψαράδες μας, τους ανθρώπους του μόχθου, που βγάζουν σε σκληρές συνθήκες το ψωμί τους και πάντα στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …