Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι με γιορτές Π. Πόλης

Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι με γιορτές Π. Πόλης

0
giortes-web

Φορά τα γιορτινά της το Σάββατο 31 Αυγούστου η παλιά μας πόλη – Και φέτος πάλι θα …συναντηθούμε στα γνώριμα στέκια των συλλόγων

 

Οι συναυλίες της κεντρικής σκηνής: Ανοίγει ο Νικολόπουλος κλείνει η Βελεσιώτου

 

 

Την τελευταία μέρα του καλοκαιριού κάνουν πρεμιέρα οι γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, εισάγοντας εμάς και τους επισκέπτες μας που θα πλημμυρίσουν στα στενά σοκάκια της μελωδικά και γιορτινά στο φθινόπωρο.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου είναι η τελετή  έναρξη των γιορτών στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως, με τη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου που πλαισιώνει  η γνωστή ερμηνεύτρια Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Φορά τα γιορτινά της το Σάββατο 31 Αυγούστου η παλιά μας πόλη

Όπως κάθε χρόνο θα περιπλανηθούμε στις εκθέσεις που λειτουργούν στην Δημοτική Πινακοθήκη και στο Λαογραφικό μουσείο της ΦΕΞ, θα συναντηθούμε στις πολλές μουσικές σκηνές που λειτουργούν σε διάφορα σημεία και θα ακούσουμε διάφορα τοπικά σχήματα και θα καταλήξουμε στα γνωστά στέκια των συλλόγων που έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά ακούσματα.

Οι συναυλίες της κεντρικής σκηνής: Ανοίγει ο Νικολόπουλος κλείνει η Βελεσιώτου

Στην κεντρική σκηνή ξεχωρίζουν οι συναυλίες: Της Λένας Αλκαίου με την Ζωή Παπαδοπούλου την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, η βραδιά Λαογραφίας την Δευτέρα 2/9, η συναυλία με τους «Εμιγκρέ»  την Τρίτη 3/9, της Χρύσπα την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, του Λεωνίδα Μπαλάφα την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, του Χρήστου Θηβαίου με τους String Demous την Παρασκευή 6/9. Η αυλαία των γιορτών θα πέσει με την συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου και του Σωτήρη Μπάλλα το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…