Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ

Όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ

0

Εννέα οι βουλευτές της ΝΔ στην Περιφέρεια, πέντε του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις του ΚΙΝΑΛ

Νέα θητεία για Δημοσχάκη-Γκαρά από Έβρο, Ιλχάν από Ροδόπη, Παναγιωτόπουλο από Καβάλα και Κεφαλίδου από Δράμα. Επανέρχονται Στυλιανίδης στη Ροδόπη και Πασχαλίδης στην Καβάλα

Εκπλήξεις και ανατροπές επεφύλαξε η κάλπη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου πλην της Ξάνθης επικράτησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Συνολικά στην Περιφέρειά μας η νέα κυβέρνηση διαθέτει εννέα βουλευτές, η αξιωματική αντιπολίτευση πέντε και το ΚΙΝΑΛ που συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό δυνάμεων στην ΑΜΘ τρεις.

Να σημειώσουμε ότι οι γυναικείες παρουσίες είναι η Χαρά Κεφαλίδου που διατηρεί την έδρα του ΚΙΝΑΛ στη Δράμα, η Νατάσα Γκαρά που κρατά τη βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και η Σουλτάνα Ελευθεριάδου που εισέρχεται στη Βουλή κατακτώντας την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα.

Νομός Έβρου

Ποσοστό 44,99% συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατίας στο Νομό Έβρου και ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,55%. Στην τετραεδρική περιφέρεια εκλέγονται οι βουλευτές της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει την Νατάσα Γκαρά.

Νομός Ροδόπης

Εκπλήξεις επεφύλαξε για τους υποψήφιους το εκλογικό αποτέλεσμα του νομού Ροδόπης. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κατάφερε να εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία που συγκέντρωσε 37,84%, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε στο νομό 27,17% εκλέγεται ο Τάκης Χαρίτος μετά από ένα θρίλερ με τον Φερχάτ Οζγκιούρ που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Καμία έκπληξη η εκλογή του Ιλχάν Αχμέτ με το ΚΙΝΑΛ που χάρη στη δική του υποψηφιότητα κατέλαβε 21,94%.

Νομός Καβάλας

Τρεις έδρες καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία στο Νομό Καβάλας, συγκεντρώνοντας 42,55%. Μετά από μία σκληρή προεκλογική μάχη, πρώτος εκλέγεται ο Νίκος Παπαγιωτόπουλος, ακολουθεί ο Γιάννης Πασχαλίδης και ο Μακάριος Λαζαρίδης. Στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωσε 26,20% και κατέλαβε μία έδρα η Σουλτάνα Ελευθεριάδου που προσπέρασε και τους τρεις μέχρι πρότινος βουλευτές του νομού.

Νομός Δράμας

Στο Νομό Δράμας η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 43,90% και της έδρα του κόμματος κατέλαβε ο χειρουργός Κωνσταντίνος Μπλουχός, αφήνοντας πίσω τον μέχρι πρότινος βουλευτή του νομού Δημήτρη Κυριαζίδη. Και στο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε 22,72% ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος είναι νέος βουλευτής ξεπερνώντας τον Χρήστο Καραγιαννίδη. Την έδρα του διατηρεί το ΚΙΝΑΛ στη Δράμα με 12,31% και τη Χαρά Κεφαλίδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…