Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ριζότο με κρασί, μπέικον και τυρί cottage

Ριζότο με κρασί, μπέικον και τυρί cottage

0

750 ζωμό κοτόπουλου

6 κλωστές κρόκο Κοζάνης

λίγο ελαιόλαδο

μισό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

δύο χούφτες ρύζι Αρμπόριο

1 ποτήρι λευκό κρασί

225 γρ. τυρί cottage

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος

μερικά φύλλα φασκόμηλου

4 φέτες μπέικον

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζετε το ζωμού κοτόπουλο μαζί με 6 νηματίδια κρόκου Κοζάνης. Βάζετε στο τηγάνι τις 4 φέτες μπέικον για να ξεροψηθούν.

Ρίχνετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ρύζι και κατόπιν τα 3/4 του ζωμού σας. Ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να βράσει. Προσθέτετε το βούτυρο. Λίγο ζωμό ακόμη και στη συνέχεια το τυρί cottage.

Ανακατεύετε για 2′ ακόμη. Σερβίρετε και προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπέικον και το φασκόμηλο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οσομπούκο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

-4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου -500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο -3 σ…