Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή στα Πηγάδια μόλις σε δύο λεπτά

Η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή στα Πηγάδια μόλις σε δύο λεπτά

0

Άλλη μια ήττα για την Ξάνθη που πλέον φλερτάρει με την ουρά…

Βαριά ήττα με 1-3 γνώρισε η Ξάνθη την Κυριακή στα Πηγάδια, στο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής από την ΑΕΚ. Η Ξάνθη κατάφερε να σκοράρει μετά από αρκετό καιρό στο 33΄με όμορφη κεφαλιά του Κάστρο, ωστόσο στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε αφόρητα, μία πίεση που οδήγησε σε λάθη τους παίκτες της τοπικής ομάδας, κι η ΑΕΚ κατάφερε μόλις μέσα σε τρία λεπτά να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Πόνσε, που ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε από το πρώτο μέρος η Ξάνθη με το τέρμα του Κάστρο, ενώ «κλείδωσε» τη νίκη στις καθυστερήσεις, με τον Μπογέ να διαμορφώνει το τελικό 1-3.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε φανέλα βασικού στους Τσιντώτα, Σβάρνα, Άλεφ, Αλμπάνη, Γαλανόπουλο και Κλωναρίδη. Η Ένωση μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε πρώτη, με την ατομική προσπάθεια του Αλμπάνη στο 4’. Ενώ στο 15’ ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και βγήκαν από την περιοχή τους, μεταφέροντας το παιχνίδι προς την περιοχή της Ένωσης. Στο 33’ ο Κάστρο έβαλε μπροστά στο σκορ την Ξάνθη, με ένα πολύ όμορφο τέρμα. Ο Κασάδο σέντραρε και ο άσος της Ξάνθης από το σημείο του πέναλτι με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα και έκανε το 1-0.

Αυτό το γκολ έκανε την ΑΕΚ να βγει με περισσότερη ένταση στην επίθεση και την Ξάνθη σταδιακά να υποχωρήσει. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν μια καλή στιγμή με τον Μάνταλο στο 37’ που πέρασε ωστόσο ανεκμετάλλευτη, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Αλμπάνη, τρία λεπτά μετά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, με τους Κιτρινόμαυρους να βγάζουν φάσεις, κυρίως μέσω ανάπτυξης από τα πλάγια. Στο 53’ ο Μάνταλος έπιασε μια κεφαλιά μετά από σέντρα του Χουλτ, όμως ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε σωστά σωστά. Ενώ το ίδιο συνέβη και στο σουτ του Χουλτ στο 60’.

Η ΑΕΚ κατάφερε να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Χιμένεθ να ενισχύει την επίθεση με τον Λιβάγια αντί του Κλωναρίδη και τον Μπογέ αντί του Αλμπάνη.  Ένα λεπτά μετά η ΑΕΚ θα καταφέρει να ισοφαρίσει. Μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ξάνθης η μπάλα έφτασε στον Οικονόμου, που με προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Και στο 68’, δύο μόλις λεπτά μετά την ισοφάριση, η Ένωση έκανε την ολική ανατροπή!

Μετά από σέντρα του Γκάλο η μπάλα έφτασε στον Πόνσε που στόπαρε με το στήθος και «εκτέλεσε», κάνοντας το 1-2, με ένα απίθανο γκολ! Το 22ο για τον Αργεντινό στη φετινή σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 75’ η Ένωση έφτασε κοντά και σε ένα τρίτο τέρμα. Ο Πόνσε άλλαξε με τον Λιβάια, ο πρώτος γύρισε στον Χουλτ ενώ είχε αποφύγει και τον Ζίβκοβιτς, όμως ο Κοβάσεβιτς απομάκρυνε την τελευταία στιγμή, γλιτώνοντας την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις ο Μπογέ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, τελειώνοντας υποδειγματικά την αντεπίθεση για την ομάδα του και διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Αμορίμ (78’ Μπρίτο), Κασάδο, Καμαρά (74’ Μελιόπουλος), Αλμέϊδα, Κοβάσεβιτς, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κάστρο, Γέντρισεκ (58’ Καντά), Μπαριέντος.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλεφ, Γαλανόπουλος (79’ Σιμόες), Κλωναρίδης (55’ Λιβάγια), Μάνταλος, Αλμπάνης (66’ Μπογέ), Πόνσε

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής της Superleague

Στα ματς που διεξήχθησαν το Σάββατο ο ΟΦΗ κατέκτησε πολύτιμη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 ενώ με το ίδιο σκορ ο Πανιώνιος επικράτησε της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Άρη στο ΟΑΚΑ με 2-0. Στους αγώνες της Κυριακής η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή στην έδρα της Ξάνθης και έφυγε με τη νίκη. Λευκή ισοπαλία σημειώθηκε στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και τον Λεβαδειακό. Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο ενώ τη νίκη με 3-0 πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στη Λαμία.

Τα αποτελέσματα

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Παναθηναϊκός-Άρης 2-0

Πανιώνιος-ΑΕΛ 1-0

Ξάνθη-ΑΕΚ 1-3

Αστέρας Τρ.-Λεβαδειακός 0-0

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-5

ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …