Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ 75χρονος μπήκε για κολύμπι και ανασύρθηκε νεκρός…

75χρονος μπήκε για κολύμπι και ανασύρθηκε νεκρός…

0

Στην παραλία του Πόρτο Λάγος την Κυριακή – Είναι το πρώτο θύμα στην περιοχή μας το φετινό καλοκαίρι. Ας είναι και το τελευταίο…

 

 

Και νέο διασωστικό σκάφος περιπολεί στις παραλίες των Αβδήρων.

Αυστηρότεροι κανόνες , έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα με τον νέο νόμο για τους ναυαγοσώστες

 

 

Ένας 75χρονος είναι το πρώτο θύμα πνιγμού του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή μας και ας ελπίσουμε να είναι και το μοναδικό. Ο άτυχος ηλικιωμένος παραθέριζε στο κάμπινγκ του Πόρτο Λάγος και κατά τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής εθεάθη από άλλους λουόμενους που μπήκε στην θάλασσα για κολύμπι.

Μπήκε για κολύμπι και ανασύρθηκε νεκρός…

Λίγο αργότερα λουόμενοι τον είδαν να επιπλέει μπρούμυτα. Έσπευσαν να τον βοηθήσουν αλλά ήταν ήδη αργά. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Λάγος. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα εξακριβωθούν από την νεκροψία-νεκροτομή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θράκης ενώ από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, διενεργείται η προανάκριση.

Και νέο διασωστικό σκάφος περιπολεί στις παραλίες των Αβδήρων

Πρόκειται για ένα σκάφος με δύο επιβαίνοντες (ένας χειριστής και ένας ναυαγοσώστης) που περιπολεί τις παραλίες των Αβδήρων προκειμένου να παράσχει βοήθεια σε κολυμβητές ή να παρεμβαίνει είτε προλαμβάνοντας είτε διασώζοντας σε περιπτώσεις συμβάντων πνιγμού εν τη γενέσει τους συμβάντα με ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν. Να σημειώσουμε ότι αυτό υπαγορεύεται από τον νέο νόμο( Π.Δ. 31/2018) που υποχρεώνει τους δήμους που έχουν λουτρικές εγκαταστάσεις να έχουν σκάφος για περιπολίες. Συνήθως οι δήμοι όπως άλλωστε έπραξε και ο δήμος Αβδήρων μέσω προγραμματικής σύμβαση έχουν αναθέσει στις εταιρείες ναυαγοσωστών αυτό το έργο.

Αυστηρότεροι κανόνες , έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα

Να σημειώσουμε πως και το Λιμενικό Λάγος διαθέτει σκάφος που περιπολεί στις ακτές της αρμοδιότητά του, ενώ επιπρόσθετα έχει την αρμοδιότητα του ελέγχου τήρησης των κανόνων που προβλέπει ο νόμος από τις ανάδοχες εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διάσωσης. Να σημειώσουμε ότι έχει αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο, προβλέπονται εξονυχιστικοί έλεγχοι και σε περιπτώσεις παραβάσεων τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Σ’ αυτό εν πολλοίς μπορεί να οφείλεται και το ότι έχει μειωθεί το ποσοστό των πνιγμών το φετινό καλοκαίρι αν και ένας άλλος παράγοντας είναι και ο καιρός καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των λουομένων από τις παραξενιές του!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…