Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Duo Zwiegespräche» Από τη δύση στην ανατολή

«Duo Zwiegespräche» Από τη δύση στην ανατολή

0

Σπύρος Γκικόντης και η Franziska Reichenbächer πλημμυρίζουν μελωδίες το «Σπίτι Χατζιδάκι»

Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 ο Σπύρος Γκικόντης και η Franziska Reichenbächer παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Duo Zwiegespräche» Από τη δύση στην ανατολή, στις 21.00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις)

Πίσω από τον πύργο του ρολογιού κι ανηφορίζοντας αντικρίζουμε το «Grand Maison» τον σημερινό «Πολυχώρο τέχνης & σκέψης» το σπίτι όπου έζησε τα πρώτα του παιδικά χρόνια ο Μάνος Χατζιδάκις.

Στη συναυλία ο Σπύρος Γκικόντης και η Franziska Reichenbächer θα μας παρουσιάσουν έργα των Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Max Reger και Jean-Marie Leclair.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής, που διοργανώνει η ΦΕΞ.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης / Τηλ. 25410 25421

 Σπύρος Γκικόντης

Ο καθηγητής Σπύρος Γκικόντης σπούδασε βιολί με τους Genc Bogdo και Piro Gjezi, και στην Μουσική Ακαδημία των Τιράνων με τον Pandush Gjezi. Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος μουσικών συνόλων στην Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Αυστρία (Arnold Schoenberg Center), Αγγλία (Yorkshire Baroque Sloists), Η.Π.Α. για τις οποίες έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές. Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς επίσης και έναν αριθμό από δίσκους, με ρεπερτόριο μουσικής δωματίου που εκτείνεται από τη μπαρόκ εποχή ως τη σύγχρονη εποχή. Για τους δίσκους αυτούς έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως αυτή του περιοδικού The Strad. Στο ρεπερτόριο του συμπεριλαμβάνονται πολλές πρώτες εκτελέσεις και πρώτες ηχογραφήσεις έργων Ελλήνων συνθετών (Μάντζαρου, Ρομποτή, Λιάλιου, Παπαϊωάννου, Δραγατάκη, Αντωνίου). Υπήρξε ιδρυτής της Ιόνιας Καμεράτας, και ιδρυτικό μέλος του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής, του Ιονίου

Συνόλου Μουσικής Δωματίου, του Τρίο Κορυφώ και του Κουϊντέτου Μι μπεμόλ Astor Piazzola. Ως προσκεκλημένος καθηγητής, έχει δώσει σεμινάρια και συναυλίες στην Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski της Πολωνίας καθώς και σε πανεπιστήμια όπως τα Bowling Green, Toledo, William and Mary, Virginia, και Boston των Η.Π.Α. Με το DUO οχτώ χορδές ήταν προσκεκλημένοι από το Πανεπιστήμιο του B.G.S.U των ΗΠΑ για δύο εμφανίσεις τον Απρίλιο του 2010. Παραδίδει επίσης σεμινάρια στην Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες

στο Brache της Γερμανίας. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολιού και Μουσικής Δωματίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 Franziska Reichenbächer

Η Franziska Reichenbächer έλαβε τα πρώτα μαθήματα βιολιού στα πέντε της χρόνια από τον Adam Moskwa. Αργότερα έκανε μαθήματα με τις Heike Trimpert, Michaela Freitag και Barbara Kralle. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Lübeck στην Γερμανία, σπούδασε με τον Hovhannes Baghdasaryan όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Διδασκαλία της Μουσικής και την Εκτέλεση Οργάνου (Βιολί). Έχει συμμετάσχει σε πολλά Masterclasses με την Maria Egelhof (Μουσικό Πανεπιστήμιο του Lübeck) και τον Σπύρο Γκικόντη (Iόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα). Με τον καθ. Σπύρο Γκικόντη μελέτησε δύο εξάμηνα στο πλαίσιο της υποτροφίας Erasmus που έλαβε. Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Μουσικό Πανεπιστήμο του Lübeck στην Παιδαγωγική της Μουσικής. Διδάσκει βιολί στο Μουσικό Σχολείο του Lübeck.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …