Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 σε αριθμούς

Ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 σε αριθμούς

0

Ρεκόρ, νικητές και χαμένοι

Η φάση των ομίλων με τους 48 αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 ολοκληρώθηκε και προέκυψαν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και ρεκόρ.

Για πρώτη φορά μετά το 1982 δεν υπάρχει στα νοκ-άουτ ομάδα από την Αφρική, ενώ συνεχίζουν 10 ομάδες από την Ευρώπη, τέσσερις από τη Νότιο Αμερική, μια από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και μια από την Ασία. Από τις 32 ομάδες στη φάση των ομίλων, μόλις τρεις (Ουρουγουάη, Βέλγιο και Κροατία), έκαναν το τρία στα τρία και προκρίθηκαν με εννέα βαθμούς. Η Ουρουγουάη μάλιστα, δεν δέχθηκε καν γκολ! Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αποκλεισμό της Γερμανίας, ήταν η πρώτη φορά που τα «πάντσερ» έμειναν εκτός από τη φάση των ομίλων και η πρώτη φορά μετά το 1938 που αποχαιρετούν τόσο νωρίς τη διοργάνωση…

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους χορηγούς, η Adidas που ξεκίνησε με 12 ομάδες, συνεχίζει με οκτώ (Ρωσία, Ισπανία, Αργεντινή, Μεξικό, Σουηδία, Βέλγιο, Κολομβία, Ιαπωνία), η Nike από τις 10 ομάδες που είχε στην αρχή, στους «16» πάει με πέντε (Πορτογαλία, Γαλλία, Κροατία, Βραζιλία, Αγγλία), δύο στις τέσσερις για την Puma (Ουρουγουάη και Ελβετία), ενώ η Hummel θα εξακολουθήσει με την μοναδική της εκπρόσωπο (Δανία).

Στα 48 παιχνίδια που έγιναν ως τώρα, σημειώθηκαν 122 τέρματα. Αυτό μεταφράζεται σε 2,5 γκολ ανά αγώνα ενώ μόλις μια αναμέτρηση (Δανία – Γαλλία) ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0). Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, είναι ο Άγγλος Χάρι Κέιν με πέντε τέρματα. Επίσης, το 22% των γκολ, σημειώθηκαν από το 80’ κι έπειτα ή στις καθυστερήσεις. Το γκολ του Νεϊμάρ στο 90’+7’ ήταν αυτό που σημειώθηκε αργότερα από όλα. Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ του Τυνήσιου Μπεν Γιουσέφ στον αγώνα με τον Παναμά για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ήταν το γκολ Νο 2500 στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Αναφορικά με τα πέναλτι, καταλογίστηκαν 24 και ο αριθμός συνιστά νέο ρεκόρ καθώς το προηγούμενο ήταν τα 18 πέναλτι. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε τα μέγιστα και η χρήση του VAR καθώς πολλές από τις αποφάσεις πάρθηκαν με τη βοήθειά του.

Σημαντικότατο ήταν το επίτευγμα του Αιγύπτιου τερματοφύλακα, Εσάμ Ελ Χανταρί, ο οποίος σε ηλικία 45 ετών και 161 ημερών έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αριθμούς της διοργάνωσης, οι διαιτητές έδειξαν 158 κίτρινες κάρτες (3,4 μέσο όρο ανά ματς) και 3 κόκκινες. Το Βέλγιο είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (9 γκολ), η Γερμανία που αποκλείστηκε εκείνη με τις περισσότερες επιθέσεις (252), η Ισπανία τις πιο πολλές πάσες (2089) και το Ιράν τις πιο πολλές αναχαιτήσεις στην άμυνα (149). Ο Δανός Ερικσεν έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα (36), ο Τόνι Κρόος ολοκλήρωσε τις περισσότερες πάσες (310) και ο Γκιγιέρμο Οτσόα τις πιο πολλές αποκρούσεις (17). Το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ (7) ήταν αυτό ανάμεσα στο Βέλγιο και την Τυνησία.

Δύο αγώνες νοκ-άουτ σήμερα

17.00  Βραζιλία-Μεξικό
21.00  Βέλγιο – Ιαπωνία
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Δύσκολη έξοδος για τον Άρη Αβάτου στην Κρύα Βρύση

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 11ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο Με τις αναμετρήσεις της 1…