-6 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
-1 κιλό σουπιές καθαρισμένες, σε μερίδες
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, χοντροκομμένα
-4 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
-2 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε κύβους
-2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
-χυμό από 1-2 λεμόνια
-⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
-αλάτι, πιπέρι
Αλείφετε τις αγκινάρες με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις βάζετε στην άκρη. Σοτάρετε τις σουπιές στο μισό λάδι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 1½ φλιτζάνι νερό και τις αφήνετε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τις αγκινάρες και τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν καλά με το λάδι και να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τα λαχανικά στις σουπιές που έχουν βράσει για 20 λεπτά και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά επιπλέον μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και οι αγκινάρες.
Διαλύετε το κορνφλάουρ στο χυμό του λεμονιού και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφήνετε να βράσει λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε τις σουπιές με τα λαχανικά και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.