Αρχική Χωρίς κατηγορία Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι νηστίσιμα

Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι νηστίσιμα

0
koulourakia-portokali

-940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-460γρ. ζάχαρη

-1 βανιλίνη

-70γρ. σουσάμι

-2 ξυλάκια κανέλας

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-20γρ. αμμωνία

-250ml χυμό πορτοκαλιού

-200ml ελαιόλαδο

-260ml νερό

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι σιγά – σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

  • Τάρτα με σταφύλια και αμύγδαλα

    -100 gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κουταλιά ζάχαρη -¼ κουταλάκι αλάτι -50gr βούτυρο -…
  • Pancakes γεμιστά με πραλίνα

      -10−12 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού με κακάο (200−240g) -1¾ κούπας αλεύρι για όλες τις …
  • Σουφλέ λεμονιού

    -1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη, για το βουτύρωμα (15ml) -¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (150…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται η τουριστική προβολή της ΑΜΘ στη Γερμανία

Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετέχει στην CARAVAN SALON Düsseldorf 2025 «Ενώ η καλοκαιρινή τουριστι…