Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ημιτελικοί Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης: Νίκες για τον Ορφέα και τον Άρη Αβάτου

Ημιτελικοί Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης: Νίκες για τον Ορφέα και τον Άρη Αβάτου

0

Ασπίδα – Ορφέας, 0-2 και Άρης Αβάτου- Εχίνος, 6-0 στους πρώτους αγώνες

Οι δύο πρώτοι αγώνες των ημιτελικών κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης έφεραν τον Άρη Αβάτου με το ένα πόδι στον τελικό, καθώς νίκησε με 6-0 τον Εχίνο, ενώ ο Ορφέας έσπασε το αήττητο της Ασπίδας και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στον τελικό.

Ασπίδα – Ορφέας 0-2

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη μίση πρόκριση στον τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης πήρε στο ΔΑΚ Ξάνθης ο Ορφέας Ξάνθης που επικράτησε της dream team του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας και έχοντας το απόλυτο σε νίκες με 14 στα 14 ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης με 0-2 στο έναν από τους δυο ημιτελικούς του κυπέλλου.

Οι δυο ιστορικότερες ομάδες της Ξάνθης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αναμετρήθηκαν σε ένα παιχνίδι από τα παλιά με τον Ορφέα έχοντας την εμπειρία ενος δυνατότερου πρωταθλήματος όπως αυτό τη Γ’ εθνικής που συμμετέχει την τελευταία διετία να καθαρίζει το μέρος από το πρώτο μέρος και να παίρνει μια ευκολότερη του αναμενομένου νικη σπάζοντας και το αήττητο της Ασπίδας την φετινή σεζόν.

Η Ασπίδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ωστόσο ο Ορφέας Ξάνθης προηγήθηκε 0-1 με γκολ του Γιάννη Καραγκιόζη στο 17′ με κοντινό σουτ. Η Ασπίδα είχε τεράστια ευκαιρία στο ημίωρο του αγώνα σε κεφαλιά του Κοντομιχαλη που βρήκε το δοκάρι του Ρούφου, για να φτάσουμε  στο 43′ όταν ο έμπειρος Ξαντινίδης με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος παρά τις προσπάθειες τον γηπεδούχων δεν άλλαξε κάτι αφού οι παίκτες του Χατζημεστή είναι μαθημένοι σε δυσκολότερες κράτησαν τους παίκτες του Σαμαρά μακριά από την εστία του Ρούφου. Πλέον η Ασπίδα χρειάζεται ένα θαύμα για να περάσει αυτή στον τελικό.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης (74′ Νικολούδης), Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Κυριαζίδης, Χατζηπαρασκευάς (62′ Ζώτος), Κατσής, Παπαδόπουλος Ν. (57′ Γελαδάρης), Τζαρτάκης (61′ Χριστοφορίδης)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Μπουντακίδης, Ξαντινίδης (58′ Πασχαλάκης), Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β. (46′ Τορομανίδης), Χατζηπαπας (46′ Μαλαδένης), Χιντ Ιμέρ, Καραγκιόζης Ι., Μουμίνογλου Τουγιάλ (74′ Μυγγίδης).

Άρης Αβάτου- Εχίνος Σπορ, 6-0

Και με τα… δύο πόδια στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης είναι ο Άρης Αβάτου. Η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη δεν είχε πρόβλημα να «τσεκάρει» από το απόγευμα της Τετάρτης το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο της.

Το τελικό 6-0 δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης από πλευράς Εχίνου Σπορ, που ναι μεν θα κάνει την προσπάθειά του, όμως το σκορ του α’ αγώνα, η δυναμική του Άρη αλλά και το γεγονός ότι χωρίζει τις ομάδες μία… κατηγορία δεν του δίνει και πολλές ελπίδες. Μόλις στο 2ο  λεπτό ο Γκέκας ανατράπηκε στην περιοχή και το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Μόσχος Γκαϊτατζής εκτέλεσε εύστοχα ο Βασίλης Λαζαρίδης κάνοντας το 1-0. Στο 6′ ο Κελεσιάδης με κοντινή καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 και στο 35′ και πάλι με κεφαλιά ο ίδιος παίκτης το 3-0.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο μέρος έμελλε να μπουν άλλα τρία γκολ, πάλι για λογαριασμό των περσινών νταμπλούχων. Το 4-0 έκανε ο Λαζαρίδης στο 48′ ενώ ο σπεσιαλίστας Γιώργος Βασιλειάδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Ο Βασιλειάδης στο 80′ έκανε το τελικό 6-0 με το παιχνίδι να βγάζει… ισοπαλία στους σκόρερ καθώς οι τρεις παίκτες του Άρη σημείωσαν από δύο γκολ!

Διαιτητής του αγώνα όπως προαναφέρθηκε ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Γκοντόλια και Χρυσέλη Γ. ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Σάββας Κωνσταντινίδης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Εμίνογλου Εμίν, Καλαϊτζίδης, Ψεμματάς (46′ Μπουνταγκίδης), Κουτίνης, Μελισσόπουλος, Δόντσος, Γκέκας (46′ Βασιλειάδης Γ. «Τσότσος»), Ταχτσίδης, Λαζαρίδης, Σαρηγιαννίδης (55′ Ευθυμιάδης), Κελεσιάδης.

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Μολλά Χουσεΐν Δεν., Μουαρέμογλου Γκ., Κιοσέ Μελήχ, Καδρή Αλτάν, Καδρής Χουσεΐν, Τζεμαλήογλου Σαμ. (20′ Καμπούρ Εμρέ), Κάλφα Εγιούπ, Κοτς Σαλή, Καβάζ Μεμέτ Αλή Σ., Χατζηχασάνογλου Εγιούπ, Μποασή Σαμπρή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …