Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής: Κόστισε 50 εκ. δραχμές και τελεί εν αχρηστία!

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής: Κόστισε 50 εκ. δραχμές και τελεί εν αχρηστία!

0
parko kiklof4

Κυκλοφορούν μόνο διαρρήκτες «φαντάσματα» που έχουν ρημάξει τα κτήρια – Διστακτική και απρόθυμη να μεταφέρει τα γραφεία της η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης

 

Φοβούνται μη τους κλέψουν το υλικό τους. Ούτε οι «Xanthi Runners» έχουν χρησιμοποιήσει το χώρο

Πρόταση Τσολακίδη: Να το λειτουργήσει ο δήμος. Μπορεί!

 

Μια ανεξήγητη … «κατάρα», λες και κατατρέχει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αβδήρων που το καταδικάζει στην εγκατάλειψη από την φθορά του χρόνου και στην ερημοποίηση από την μη λειτουργία καθώς και από τα …χέρια επιτήδειων που το έχουν κατακλέψει! Παρά το γεγονός ότι και η πρώην και η νυν δημοτική αρχή έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να το λειτουργήσουν και να το αξιοποιήσουν αυτό δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής! Έτσι αντί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να εξυπηρετήσει τον στόχο για τον οποίο κατασκευάστηκε με χρήμα του δημοσίου και να παρέχει κυκλοφοριακή παιδεία μικρών και μεγάλων μέσα από ένα πλάνο λειτουργίας, η μόνη κυκλοφορία που γίνεται στο Πάρκο είναι αυτή των «διαρρηκτών» «φαντάσματα»!

 

Το …σκέφτονται στην Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης

Η πιο πρόσφατη ληστρική επιδομή ήταν αυτή του Σεπτεμβρίου του 2017 όταν οι διαρρήκτες ξήλωσαν πόρτες και παράθυρα την περίφραξη και την πήραν και 4 κάμερες ασφάλειας και έφυγαν ανενόχλητοι. Τότε ο δήμος είχε κάνει μήνυση κατ΄ αγνώστων ωστόσο οι διαρρήκτες παραμένουν άγνωστοι. Αυτό τον λόγο επικαλείται και ο πρόεδρος της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης κ. Δημήτρης Ζερζελίδης ως δικαιολογία γιατί 1 χρόνο μετά την παραχώρηση του χώρου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων η Λέσχη δεν έχει μεταφέρει τα γραφεία της και ούτε έχει προβεί σε κάποια ενέργεια που να δείχνει ότι προετοιμάζει να λειτουργήσει το Πάρκο όπως είχε δεσμευτεί ως προϋπόθεση για την παραχώρηση: «Είμαστε διστακτικοί μετά τους κανιβαλισμούς που υπέστησαν τα κτήρια. Έχουμε ένα αξιόλογο υλικό, αρχεία, έγγραφα κ.λ.π. και δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε να μας τον κλέψουν. Σκεφτόμαστε να βάλουμε security που θα αναλάβει την φύλαξη του χώρου αλλά είμαστε μια Μη Κερδοσκοπική Λέσχη και έχουμε προβλήματα με το οικονομικό . Ο δήμος μας βοηθάει, έχουμε καλή συνεργασία αλλά αν δεν λύσουμε το θέμα της ασφάλειας δεν μπορούμε να μεταφερθούμε εκεί» αναφέρει ο κ. Ζερζελίδης.

Ούτε οι «Xanthi Runners» έχουν χρησιμοποιήσει τον χώρο

Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος είχε παραχωρηθεί για μαθήματα οδηγικής συμπεριφοράς από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης και προπονήσεις αθλητών από τους «Xanthi Runners» ένα νεοσύστατο σύλλογο για αθλητές δρομείς που παίρνουν μέρος σε αγώνες και έχει διοργανώσει τον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνειο. Ωστόσο ούτε οι«Xanthi Runners» έχουν χρησιμοποιήσει τον χώρο. Επίσης στο κενό έπεσε και η προσπάθεια να παραχωρηθεί στον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Πήγασο».

Τσολακίδης: «Ο δήμος μπορεί να το λειτουργήσει . Παροιμιώδης η αδιαφορία του δημάρχου»

Για «παροιμιώδη αδιαφορία» εγκαλεί τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τσολακίδης τονίζοντας μάλιστα ότι θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα: «’Έχουμε προτείνει επανειλημμένως να το λειτουργήσει ο ίδιος ο δήμος. Μπορεί να βάλει μερικά άτομα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας να υπάρχει φύλαξη του χώρου. Επίσης μπορεί να βάλει μια καντίνα για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες. Ο χώρος έχει δυνατότητα να γίνει επισκέψιμος από σχολεία καθώς υπάρχει στην ύλη μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Αλλά ο κ. Τσιτιρίδης επιδεικνύει παροιμιώδη αδιαφορία για τις προτάσεις μας. Το έχει παραχωρήσει στους δύο συλλόγους αλλά έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχουν κάνει τίποτε ενώ την ίδια στιγμή το έχουν καταληστέψει. Είναι απαράδεκτο».

Οι «περιπέτειες» του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής – Κόστισε 50 εκ. δραχμές!

Υπενθυμίζουμε ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που κατασκευάστηκε στο Ζυγό, χρηματοδοτήθηκε από ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών επί υπουργίας του Χρήστου Βερελή όταν δήμαρχος Βιστονίδας ήταν ο κ. Βασίλης Τσολακίδης και κόστισε πάνω από 50 εκ. δραχμές Ο Δήμος Βιστονίδας το λειτούργησε για ένα χρόνο περίπου με σχολεία που επισκέπτονταν τις εγκαταστάσεις του όμως κατόπιν παραχωρήθηκε σε ιδιώτη αφού ο Δήμος αντιμετώπιζε προβλήματα ως προς τη λειτουργία του. Ωστόσο λόγω σοβαρών προβλημάτων εγκαταλείφθηκε και από το μισθωτή και έκτοτε είχε εγκαταλειφτεί ενώ επί ένα διάστημα είχε καταντήσει κυριολεκτικά σκουπιδότοπος. Στην νέα του θητεία (2010 – 2014) ο κ. Τσολακίδης επεχείρησε να το αξιοποιήσει παραχωρώντας το στον Ποδηλατικό Όμιλο «Πήγασο» ώστε να είναι επισκέψιμο το πάρκο από μαθητές που θα διδάσκονται κυκλοφοριακή αγωγή στο αυτοκίνητο και στο ποδήλατο αλλά και να καταστεί πόλος έλξης ποδηλατιστών από την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας ωστόσο η παραχώρηση «σκάλωσε» και πάλι στις αδειοδοτήσεις δεδομένου ότι όλα τα κτίσματα είναι αυθαίρετα. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησής του, προκηρύσσοντας σχετικό διαγωνισμό με την προϋπολογισθείσα δαπάνη να ανέρχεται σε 57.000 ευρώ, βρέθηκε ανάδοχος όμως οι εργασίες δεν άρχισαν εδώ και δύο χρόνια όχι όμως λόγω υπαιτιότητας του εργολάβου αλλά των αδειοδοτήσεων που εκκρεμούσαν και χρειάστηκε να ζητήσει δύο φορές 5μηνες παρατάσεις. Τέλος το θέμα των αδειοδοτήσεων τακτοποιήθηκε – όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Τσολακίδης. Η νυν δημοτική αρχή ανέθεσε σε εργολάβο το 2015 για εργασίες συντήρησης των κτισμάτων αλλά και μετά την ληστρική επιδρομή του Σεπτεμβρίου χρειάζεται νέα συντήρηση!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…