Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Υγρό κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι γλασέ

Υγρό κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι γλασέ

0

200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομμάτια

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά, χτυπημένα ελαφρώς

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

160 γρ. αμύγδαλο φιλέ

170 γρ. πορτοκάλι γλασέ, ψιλοκομμένο

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας. Αποσύρουμε και προσθέτουμε με τη σειρά τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το αμύγδαλο σκόνη και στο τέλος το αμύγδαλο φιλέ και το τζίντζερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…