Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 200.000 «τσίμπησε» η ΔΕΥΑ Αβδήρων από το ΥΠΕΣ για έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας

200.000 «τσίμπησε» η ΔΕΥΑ Αβδήρων από το ΥΠΕΣ για έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας

0
deya avdiron

Θα γίνει νέα γεώτρηση στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων και νέα δεξαμενή

Από το ΠΕΠ της Περιφέρειας η χρηματοδότηση του έργου αντικατάσταση του αγωγού από την Εκτενεπόλ στα Άβδηρα

Οικονομική ενίσχυση ύψους 200.000 ευρώ εγκρίθηκε για το δήμο Αβδήρων προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας. Η ενίσχυση εγκρίθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και κοινοποιήθηκε στο δήμο την Τρίτη 10 Οκτωβρίου.

Έργα ύψους 200.000 ευρώ από την ΔΕΥΑ Αβδήρων στην παραλιακή ζώνη του δήμου

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος η επιχείρηση ύδρευσης είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας στην παραλιακή ζώνη του δήμου Αβδήρων ενδεικτικού προϋπολογισμού 390.000 ευρώ και εγκρίθηκαν 200.000. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για τον ειδικό λογαριασμό του ΥΠΕΣ που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και χρεώνεται με έργα αποκατάστασης δικτύων ύδρευσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας.

Νέα γεώτρηση και νέα δεξαμενή

Με τα χρήματα αυτά η ΔΕΥΑΑ πρόκειται να κάνει μια γεώτρηση πέριξ της δεξαμενής στην παραλιακή ζώνη και θα τοποθετηθεί αγωγός που θα συνδέει την γεώτρηση με την δεξαμενή. Επίσης θα γίνει μια νέα δεξαμενή στον οικισμό των Αβδήρων κοντά στην υπάρχουσα η οποία δεν επαρκεί καθώς το 50% του αποθέματος διατίθεται στην παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες και γι αυτό το λόγο μένει χωρίς νερό το χωριό των Αβδήρων.

xatzopoulos-avdiraΑπό το ΠΕΠ της Περιφέρειας η χρηματοδότηση του έργου αντικατάσταση του αγωγού από την Εκτενεπόλ στα Άβδηρα

Επίσης ο κ. Χατζόπουλος ανέφερε πως η ΔΕΥΑΑ έχει έτοιμη μελέτη και θα εντάξει στην 2η Πρόσκληση του ΠΕΠ Περιφέρειας έργο αντικατάστασης του αγωγού που μεταφέρει νερό από την Εκτενεπόλ στα Άβδηρα. Ένα έργο αναγκαίο καθώς ο αγωγός είναι πεπαλαιωμένος και χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…