Σχόλια 12/10/17

0
plateia-1970-2
Διαδοχή στην Φθηνή Αγορά
Η γνωστή στους Ξανθιώτες επιχείρηση ΦΘΗΝΗ ΑΓΟΡΑ στην Πλατεία Ελευθερίας συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία με τον νεότερο της οικογενείας Αντώνη Δουκίδη, γιου του αγαπητού απ’ όλους Ηλία και εγγονού του επίσης γνωστού και αγαπητού Αντωνάκη, παππού πλέον.
Ο εγγονός Αντώνης λοιπόν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη λειτουργίας της επιχείρησης μετά την ευδόκιμη πολυετή διεύθυνση από τον Ηλία Δουκίδη που αποσύρθηκε. Ο Αντώνης λοιπόν, συνεχίζει την επιχείρηση η οποία πλέον μπήκε στην τρίτη γενιά Δουκίδη.
Ευχές για δύναμη και συνέχιση της επιτυχούς πορείας της Φθηνής Αγοράς.
Γ.Δ.


Το φύλο και το φύλλο
Αυτές τις ημέρες λοιπόν η Ελλάδα άφησε τα όποια σημαντικά προβλήματά της κι ασχολήθηκε με το φύλο. Και πιο συγκεκριμένα για την αλλαγή φύλου. Όπως όμως είχαμε ομιλίες στη βουλή για το θέμα, είχαμε και διάφορα γραπτά. Εκεί λοιπόν έγινε η πραγματική αλλαγή… φύλου. Αρκετοί «δημοσιογράφοι» τρομάρα τους, γράφανε αντί με ένα λάμδα το φύλο, με δύο! Σα να υπονοούσαν την αλλαγή σελίδας από βιβλίο ή εφημερίδα!
Το φύλο, όχι το φύλλο λοιπόν, παρότι γελάσαμε αρκετά με το λάθος ή αυτό που έγραψε Καβαλιώτικη εφημερίδα (Νέα Εγνατία): Να λες ότι θα αλλάξεις την Ευρώπη… και τελικά ν’ αλλάζεις το φύλο…
Γ.Δ.


Καλή επιτυχία στο έργο της
Εκλογές διεξάγονται σε διάφορα Σωματεία της Ξάνθης για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων. Πρόσφατα το Σωματείο Καταστημάτων Εστίασης μετά τις εκλογές, συνήλθε σε Σώμα και απέκτησε τη νέα του Διοίκηση. Επικεφαλής εξελέγη ως Πρόεδρος, η Μαίρη Τσιακίρογλου, ως επιβράβευση του έργου της κατά την προηγούμενη θητεία αυτής.
Η στήλη της εύχεται δύναμη για ν’ ανταπεξέλθει στο ρόλο και αποστολή της, κυρίως σ΄ αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο εστίασης.
Γ.Δ.


Η κεντρική πλατεία Ξάνθης πριν λίγα χρόνια
(αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Ελάχιστα ακούστηκε
Η συζήτηση στη βουλή τελικά ήταν κατά 99% για την αλλαγή φύλου και το υπόλοιπο για την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Έτσι, η συζήτηση στη βουλή σφραγίστηκε ουσιαστικά μεταξύ των παρατάξεων για την αλλαγή φύλου και σχεδόν ελάχιστα για την ΤΕΞ.
Μάλιστα Τσίπρας και Μητσοτάκης είχαν δριμύτατη αντιπαράθεση για το ίδιο θέμα. Το άλλο θέμα ούτε θίχτηκε και βέβαια ψηφίστηκαν οι τροπολογίες οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από τους 4 μειονοτικούς βουλευτές της Θράκης, οι οποίοι ψήφισαν ΟΧΙ! Κι έτσι, εν μέσω φωνών, αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων, η μεν αλλαγή φύλου έγινε νόμος του κράτους, το δε θέμα της ΤΕΞ παραμένει στο προηγούμενο καθεστώς του.
Γ.Δ.


Δύο θάνατοι
Δύο γνωστά πρόσωπα στην κοινωνία της Ξάνθης, το καθένα με διαφορετικό προσανατολισμό, έφυγαν από τη ζωή. Ο πρώτος είναι ο γνωστός βιομήχανος Πάνος Ζερίτης, ιδρυτής της Χαρτοποιίας Diana στα Μάγγανα. Ο θάνατός του επήλθε στην οικία του στη Αθήνα όπου και είχε γεννηθεί και οφείλεται σε αναπνευστική ανεπάρκεια. Ήταν 86 ετών.
Ο δεύτερος θάνατος αφορά τον συμπολίτη μας Δημήτρη Σταθόπουλο που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 71 χρόνων. Ήταν άρρωστος τα τελευταία χρόνια και δεν κυκλοφορούσε πολύ έξω. Ασχολήθηκε με την ζωγραφική (ακουαρέλα) και έργα του με τοπία της Ξάνθης και της Παλιάς Πόλης κοσμούν πολλά σπίτια Ξανθιωτών. Στους οικείους τους τα συλλυπητήριά μας.
Γ.Δ.


Εκεί που μας χρωστούσαν…
Τη γνωστή λαϊκή ρήση «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι» θυμίζει η επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού προχθές στη βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου στα 15 χρόνια. Ο πρωθυπουργός υπερασπιζόμενος τον προοδευτικό χαρακτήρα της κυβέρνησής του, παρά την συνύπαρξη με τους συντηρητικούς ΑΝΕΛ, αντέτεινε στην αντιπολίτευση: «Ερχεστε με καραμέλα τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο. Με τον Καμμένο στην κυβέρνηση περνάνε σύμφωνο συμβίωσης, ιθαγένεια, και τώρα ταυτότητα φύλου, παρά το γεγονός ότι τους κατηγορείτε ότι είναι ακροδεξιοί και οπισθοδρομικοί».
«Ξέχασε» βολικά ο πρωθυπουργός ότι όλα αυτά τα νομοσχέδια – και αρκετά άλλα- πέρασαν με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και όχι των ΑΝΕΛ. Ο κ.Καμμένος καταψήφιζε ή έλειπε σε ταξίδι, σε όλα τα «προοδευτικά» νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξέρει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό «ξεχνάει» εύκολα και ο ίδιος…


Αναπνέουμε ραδιενέργεια…
Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας καθώς η Γερμανική Υπηρεσία Προστασίας από την Ακτινοβολία ανέφερε ότι ανιχνεύθηκαν αυξημένες ποσότητες ραδιενέργειας σε έξι περιοχές της Γερμανίας, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα. Παρόμοια ευρήματα αναφέρθηκαν και στη χώρα μας από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), αλλά και στην Ιταλία, την Ελβετία, τη Φινλανδία, την Αυστρία και τη Σλοβενία. Το ισότοπο που ανιχνεύθηκε είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106), που χρησιμοποιείται στις αντικαρκινικές θεραπείες ακτινοβολίας για όγκους στα μάτια και ενίοτε σε θερμοηλεκτρικές γεννήτριες (RTG) που παρέχουν ενέργεια σε δορυφόρους. Οι Αρχές αναφέρουν ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού, καθώς τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας δεν συνιστούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.
Δεν συντρέχει λόγος πανικού! Έτσι μας έλεγαν και το 1986 τότε που έσκασε ο πυρηνικός αντιδραστήρας στο Τσερνομπίλ γι αυτό ο καρκίνος θερίζει!
Μ.Ξ.


Ζητάμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Έκλεισαν τα κινητά τους όλοι από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ χθες για να μην δεχτούν «ενοχλητικές» ερωτήσεις που αφορούν την στάση του βουλευτή Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ να πάει κόντρα στην γραμμή του κόμματος και να ψηφίσει όχι στην τροπολογία για τα μειονοτικά σωματεία όπως και οι υπόλοιποι μειονοτικοί βουλευτές της Θράκης. Μέχρι και ο λαλίστατος γραμματέας κ. Χατζηθεοδώρου δεν απαντούσε!
Γιατί κύριε βουλευτά δεν έχετε το θάρρος και την υπευθυνότητα να υποστηρίξετε την επιλογή σας και να μας εξηγήσετε γιατί πήγατε κόντρα στο κόμμα σας;
Κι εσείς κύριε γραμματέα που έχετε άποψη επί παντός επιστητού γιατί επιλέξατε τη σιωπή;
Αναμένουμε απαντήσεις!
Μ.Ξ.


Κακό πράγμα η μικροψυχία!
Οι έριδες και οι διαφωνίες στον πολιτικό βίο δεν είναι κακό πράγμα. Φτάνει οι άρχοντες να καταλαβαίνουν ότι από τις συγκρούσεις, τις αντιρρήσεις και τις ενδεχόμενες ενστάσεις της αντιπολίτευσης γίνονται καλύτεροι, αξιολογούν με ευρύτερο πρίσμα κάποιες επιλογές και παίρνουν ιδέες και μαθήματα για το μέλλον. Αυτός που αυτοκαθορίζεται από τις προσωπικές αντιπάθειες και τις εμμονές θα ηττηθεί.
Ο μεγαλόψυχος μόνο θα γίνει ηγέτης. Κι όποιος νομίζει ότι αποκλείοντας την αντιπολίτευση (ή ακόμη και μέρος της συμπολίτευσης που θεωρεί αντιπολιτευόμενη) από εκδηλώσεις της πόλης, κερδίζει έδαφος, έχει χάσει ο ίδιος τον προορισμό.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…