Σχόλια 10/10/17

0
taxiarxon2
Δεν έχουν τα κότσια ….
Τρία μαγαζιά έκλεισε με απόφασή της η Επιτροπή ποιότητας του δήμου Ξάνθης από τα πιο πολυσύχναστα ης «παραλίας» στα οποία δουλεύουν πάνω από 50 άτομα. Και βεβαίως ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να τηρείται αλλά στις περιπτώσεις αυτές δεν πρόκειται για κάποιες σοβαρές παραβάσεις όπως ποτά σε ανήλικους ή διακίνηση ναρκωτικών αλλά για υπέρβαση του ωραρίου μουσικής από 20 λεπτά έως 1 ώρα. Μάλιστα στην μια περίπτωση έκλεισαν μαγαζί για 1 παράβαση ωραρίου μουσικής το 2016 παραμονή Αποκριάς όταν βοά όλη η πόλη και από τα ηχεία του δήμου παρακαλώ!
Τελικά αυτός ο δήμος και αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν τα κότσια να πάρουν πολιτικές αποφάσεις. Όπως είπε και ο δικηγόρος κ. Γιαλάογλου διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν καμήλους!
Μ.Ξ.


Η παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη
Άλλη μια φορά ο διάσημος Μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης τάραξε τα πολιτικά νερά της χώρας. Με παρέμβασή του, αφού αναλύει την κρατούσα πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, την οποία θεωρεί από τις χειρότερες που υπήρξαν, ζητά εν κατακλείδι, ως λύση, την παραίτηση όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Γίνεται δε η πρότασή του αυτή με μοναδικό σκοπό να επέλθει μια ισορροπία στη σημερινή σκηνή και να υπάρξει Συνταγματική Αναθεώρηση. Κι αυτά όλα διότι θεωρεί ότι υπάρχει εθνική ανάγκη αλλαγής του πολιτικού γίγνεσθαι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Διότι ως γνωστόν , αν παραιτηθούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, τότε υποχρεωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε εκλογές. Για να σωθούν, όπως γράφει, η χώρα και ο Λαός.
-Προσωπικά είμαι βέβαιος πως κανένας βουλευτής της αντιπολίτευσης θα παραιτηθεί…
Γ.Δ.


Tosca Beach
Οι Ξανθιώτες μιας κάποιας ηλικίας θα γνωρίζουν από παλιά την παραλία Tosca Beach της Καβάλας. Μια παραλία με ιστορία πολλών χρόνων που αποτελούσε προορισμό, μαζί με το Παληό και την Ηρακλείτσα για μπάνιο το καλοκαίρι με παροχές διαφόρων υπηρεσιών αρκετά ικανοποιητικών.
Αυτή η επιχείρηση λοιπόν η οποία διαθέτει δωμάτια, bungalows και σουίτες, ενοικιάστηκε για αρκετά χρόνια από τον Όμιλο Μουζενίδη. Ο οποίος όμιλος συνεργάζεται με αγορά της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, από το επόμενο καλοκαίρι, η περιοχή θα γεμίσει από Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι ως γνωστόν ξοδεύουν αρκετά χρήματα στις διακοπές τους. Καλώς να’ ρθουν τα ρούβλια λοιπόν…
Γ.Δ.


Οδός Ταξιαρχών. Αρχοντικό Μακεδονικού τύπου
(αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Η κριτική στους δήμους
Ο αναγνώστες της εφημερίδας μας θα έχουν παρατηρήσει πως αρκετά συχνά ασκούμε κριτική στα πεπραγμένα ή τις παραλείψεις των δήμων του νομού. Αντί άλλης αιτιολόγησης θα πούμε πως αυτό είναι φυσιολογικό πέρα για πέρα, εξαιτίας του γεγονότος πως τόσο η ποιότητα ζωής όσο και τα καθημερινά γεγονότα έχουν να κάνουν με τον τόπο μας, το δήμο που ζούμε και δραστηριοποιούμεθα. Επομένως τι πιο δεδομένο με τα τοπικά δημοτικά συμβάντα ν’ ασχολείται ο Τύπος. Πότε παρουσιάζοντάς τα, πότε κριτικάροντας την κακή εκτέλεσή τους ή τις μικρές ή μεγάλες παραλείψεις των υπηρεσιών που έχουν υποχρέωση να τα επιλύουν.
Οι εφημερίδες μεταφέρουν ακόμη τις υποδείξεις κάποιων κακών επιλογών, κάποιες λεπτομέρειες που καιρό δεν επιλύονται και εν γένει μένουν σε εκκρεμότητα. Οι δήμοι είναι η ζωή των κατοίκων, αυτοί υπάρχουν για να παρέχουν μια σειρά υπηρεσιών, γι’ αυτό έχουν συσταθεί και υπάρχουν για να εξυπηρετούν. Ιδρύθηκαν για τους πολίτες κι όχι για τους υπαλλήλους και δημοτικούς άρχοντες. Όταν λοιπόν οι δημότες διαμαρτύρονται ή επισημαίνουν κάτι, οφείλουν να δέχονται τις παρατηρήσεις και κριτική τους, χωρίς γκρίνιες και δικαιολογίες.
Γ.Δ.


Ιδού η ευκαιρία
Όντως μεγάλο το στοίχημα και η ευκαιρία για την περιφέρειά μας στο να απορροφήσει πόρους που υπάρχουν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής για την απασχόληση. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς έτσι αυθαίρετα, αλλά το δηλώνει υπεύθυνα η Επίτροπος Απασχόλησης της Ε.Ε. μετά από σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή. Μάλιστα δηλώνει πως το συνολικό ποσό των πόρων που είναι διαθέσιμα στις Περιφέρειες που πλήττονται από την ανεργία των νέων, φθάνουν τα 6,4 δισ. ευρώ.
Ιδού λοιπόν η διέξοδος της Περιφέρειάς μας να διεκδικήσει το μερίδιό της από το πρόγραμμα αυτό, αφού εγνωσμένα η ανεργία των νέων στην Περιφέρειά μας είναι άνω του 25% που ορίζεται ως προϋπόθεση. Ζητούμενο λοιπόν να κινηθούν οι φορείς της Περιφέρειας και να απορροφήσουν ότι δικαιούνται. Είναι μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη.
Με την ευκαιρία θα πρέπει να επισημάνουμε προς όλους τους αυτοδιοικητικούς κάθε βαθμού, μια πραγματικότητα. αυτή ότι το μέλλον της Ευρώπης περνά μέσα από τις Περιφέρειές της. Ας τολμήσουν κι ας αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες οι της αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειάς μας κι ας συγχρονίσουν τον βηματισμό τους με το μέλλον που τους περιμένει να το αδράξουν.
Οι ευκαιρίες είναι πολλές, μυαλό και θέληση χρειάζεται για να υλοποιηθούν. Κι αυτά ΤΩΡΑ. Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν.
Γ.Δ.


Εκλογές ενός συνδυασμού
Τελικά όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι στις εκλογές των Επιμελητηρίων δεν θα έχουμε εκπλήξεις γενικώς ανά τη χώρα όπως και στην Ξάνθη. Οι πληροφορίες που υπάρχουν μιλούν για «περίπατο» πλέον του Μωραΐτη, αντιπάλου μη όντος στον ορίζοντα. Το γεγονός έχει την ερμηνεία του εξαιτίας της μη προθυμίας επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών να εκτεθούν με ψηφοδέλτιο που να στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα πρέπει να τονιστεί πως προσπάθειες από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν για να πείσει κάποιους να μπουν στο ψηφοδέλτιό της, όμως υπήρξε άρνηση και η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε. Τώρα, ως προς τη φήμη για κάθοδο μειονοτικού ψηφοδελτίου στις εκλογές αυτές, η εκτίμησή μας είναι ότι η όλη υπόθεση θα μείνει στο επίπεδο των φημών για πολλούς λόγους.
Γ.Δ.


Οι μαντήλες
Διάφορα σχόλια γράφτηκαν ή ακούστηκαν για την παρέλαση του Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης κατά την επέτειο απελευθέρωσης της Ξάνθης στις 4 Οκτωβρίου. Τα σχόλια βέβαια έγιναν για το γεγονός ότι τα κορίτσια που φοιτούν εκεί παρήλασαν με μαντήλες. Για τους αγνοούντες αλλά και κακοπροαίρετους των διάφορων τοπικών site κυρίως, που αγνοούν αλλά και δεν ρωτούν, τους κάνουμε γνωστό ότι η μαντήλα αποτελεί για τα κορίτσια του σχολείου αυτού αναπόσπαστο μέρος της εμφάνισής τους. Αν ρωτούσαν, θα το μάθαιναν και δεν θα δηλητηρίαζαν τα νέα αυτά κορίτσια με απαράδεκτες εκφράσεις. Αποδείχτηκε δηλαδή για άλλη μια φορά πως η άγνοια και ο αρρωστημένος φανατισμός πάνε χέρι-χέρι μαζί. Οι Ξανθιώτες είδαν για πρώτη φορά το σχολείο αυτό να παρελαύνει διότι πριν μήνες εγκαταστάθηκε στην πόλη από τον Εχίνο όπου βρίσκονταν χρόνια τώρα.
Γ.Δ.


Αφήστε τους ανθρώπους στην ησυχία τους
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Σταυρούπολης για την άδεια λατομικών εργασιών που δόθηκε κοντά στον οικισμό. Αντιδρούν, όπως έκαναν και παλιότερα οι κάτοικοι των Κομνηνών, σε κάθε απόπειρα εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου που υπάρχει στην περιοχή γιατί επιθυμούν, λένε, να διατηρηθεί ανέγγιχτο το φυσικό περιβάλλον (!) και διαμηνύουν ότι η περιοχή προσφέρεται μόνο για τουριστική εκμετάλλευση.
Αντιθέτως, στη λιγότερο τουριστική Θάσο, που υπάρχουν λατομεία παντού (δίπλα στον κεντρικό δρόμο Λιμένα-Ποταμιάς), οι άνθρωποι δεν θέλουν την ησυχία τους. Λένε ναι και στον τουρισμό -που ουδόλως εμποδίζεται από την ύπαρξη των λατομείων- λένε ναι και στη μελισσοκομία και στα πετρέλαια. Γι’ αυτό το νησί ευημερεί και οι κάτοικοί του έχουν αυξημένα εισοδήματα.
Ένας τόπος δεν μπορεί να διατηρηθεί ζωντανός μόνο με τα εισοδήματα των λιγοστών συνταξιούχων, χρειάζονται δουλειές για να παραμείνουν οι νέοι και να δημιουργήσουν οικογένειες. Πρέπει να εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες που έχει για να παράγει πλούτο και ευημερία για τους ανθρώπους του. Οι κάτοικοι της Σταυρούπολης που λένε όχι σε όλα, ας μην παραπονιούνται μετά για τον τόπο τους που μαραζώνει, για τους νέους που φεύγουν. Αφού αρκούνται στην ησυχία τους και στα πενιχρά εισοδήματά τους, πρέπει να συμβιβαστούν και με την ιδέα της ερήμωσης…


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…