Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Η «αμαρτωλή» ιστορία της ΕΑΠΑΞ… στοίχειωσε και το κτήριο;

Η «αμαρτωλή» ιστορία της ΕΑΠΑΞ… στοίχειωσε και το κτήριο;

0
ktirio eapax

20 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης ζητούν να συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο το θέμα του πλειστηριασμού του κτηρίου της ΕΑΠΑΞ

Γιατί ο δήμος Ξάνθης άφησε να περάσει σε ξένα χέρια ένα ιστορικό κτήριο; Καλείται να απαντήσει ο δήμαρχος Ξάνθης

Είκοσι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ξάνθης, υπέγραψαν αίτημα με αποδέκτη τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο ως θέμα ο πλειστηριασμός του κτηρίου της ΕΑΠΑΞ. Κυρίως αυτό που θα κληθεί να απαντήσει η δημοτική αρχή είναι γιατί δεν πήρε μέρος στο πλειστηριασμό και άφησε να πέσει σε …ξένα χέρια ένα ιστορικό κτήριο όπως αυτό που άλλοτε στεγαζόταν η ΕΑΠΑΞ. Το αίτημα υπογράφουν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και κάποιοι από την συμπολίτευση και σύμφωνα με τον κανονισμό, λόγω του αριθμού των υπογραφών, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στα χέρια της Τράπεζας με 160.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναγγελία του πλειστηριασμού από την Τράπεζα είχε γίνει από τον Γενάρη του 2017 και είχε ενημερωθεί ο δήμος Ξάνθης Όμως δεν ενδιαφέρθηκε και το ακίνητο πλειστηριάστηκε σε αξία χαμηλότερη από αυτή της αγοράς . Συγκεκριμένα , πέρασε στα χέρια γνωστής Τράπεζας με 160.000 ευρώ. Να σημειώσουμε πως το ακίνητο τέθηκε σε πλειστηριασμό επειδή μετά την εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ δεν πληρώνονταν οι δόσεις του δανείου για την αγορά του.

fanourakis mΦανουράκης: «Να μας πει ο δήμαρχος γιατί άφησε σε ξένα χέρια ένα ιστορικό κτήριο…»

Μιλώντας στο «Ε» ο επικεφαλής της Κοινωνίας των Δημοτών Μανώλης Φανουράκης σημείωσε πως ήταν μεγάλο λάθος της δημοτικής αρχής που έχασε ένα ιστορικό κτήριο: «Αυτό το κτήριο ήταν το πρώην Δεσποτικό και αυτό έχει ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία. Είναι ένα κτήριο που έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έργο τέχνης που χρήζει κρατικής προσοχής. Όμως ο δήμαρχος Ξάνθης το άφησε να περάσει σε αλλότρια χέρια και ποιος ξέρει που θα καταλήξει. Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος …φοβάται οτιδήποτε θυμίζει την ΕΑΠΑΞ!», σημειώνει ο κ. Φανουράκης.

Ναι μεν αλλά…

Ως αντεπιχείρημα βέβαια θα μπορούσε να σημειωθεί ότι ο δήμος Ξάνθης έχει πολλά ιστορικά κτήρια για τα οποία έχει δαπανήσει πολλά χρήματα για να τα αναπαλαιώσει (παλιό Δημαρχείο, Μουζαφέρ Μπέη κ.ά) και μένουν κλειστά και αχρησιμοποίητα όπως του Μουζαφέρ Μπέη και επιπλέον δαπανώνται και άλλα χρήματα για την συντήρησή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει ένας σχεδιασμός ώστε να αναδεικνύεται αλλά και αξιοποιείται σωστά και προς όφελος των δημοτών η περιουσία του δήμου Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βγαίνει ο διαγωνισμός για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων δήμου Ξάνθης

Στη σημερινή συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής εγκρίνονται τα τεύχ δημοπράτησης   Σή…