Σχόλια 21/09/17

0
filippou-amoiridi
Παράταση στις παραλίες
Λοιπόν βρισκόμαστε προς το τέλος του Σεπτεμβρίου και οι παραλίες της Περιφέρειάς μας είναι γεμάτες. Βοηθά βέβαια και ο καιρός, αλλά βοηθά περισσότερο η παρουσία και των Βαλκάνιων φίλων και γειτόνων μας, κυρίως των Βουλγάρων. Οι οποίοι τρελαμένοι από τις θάλασσες και τα φαγητά μας, ζουν, απολαμβάνουν την ηρεμία και ομορφιά του Σεπτέμβρη.
Έτσι, μαζί μ’ αυτούς κατεβαίνουν και οι δικοί μας στις παραλίες, κυρίως οι νέοι. Βρεθήκαμε την Κυριακή στην Κεραμωτή και τα διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι.
Γ.Δ.


Καμπάνες και ρολόγια
Παράπονα έφθασαν στην εφημερίδα από συμπολίτες για μια νέα εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία στις εκκλησίες. Η εφαρμογή αυτή λοιπόν έχει σχέση με την ενημέρωση της ώρας. Κι αυτή η ενημέρωση γίνεται με χτύπους. Έτσι, εκτός από την καμπάνα που καλεί τους πιστούς Κυριακές και γιορτές, τώρα υπάρχει και το χτύπημα των ωρών! Κάθε ώρα και τα ανάλογα χτυπήματα. Το ερώτημα είναι τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτό το χτύπημα; Ποιον ενημερώνει; Όταν σπίτια, μαγαζιά και άτομα, είναι μ’ ένα ρολόι λόγω κινητών τηλεφώνων.
Εκτίμηση είναι, πιστεύουμε, ο υπερβάλλων ζήλος των ιερέων και Επιτρόπων. Μόνο που κάνουν λάθος. Οι άνθρωποι σήμερα αποζητούν την ησυχία, όχι τους θορύβους.
Γ.Δ.


Πραγματική δημοσκόπηση
Κι αφού είμαστε στις δημοσκοπήσεις, ν’ αναφερθούμε σε μια πρόσφατη που πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία ΚΑΠΑ Research για το Vima.gr.
Έτσι, η Ν.Δ. προηγείται 6,1 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά: Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 16,6 (προηγούμενη 16,2%) η Ν.Δ. 22,7% (23,2), Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6), Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4), ΚΚΕ 6% (6,1).
Τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται κάτω του 3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%. Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. λαμβάνει 57% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 7-11 Σεπτεμβρίου.
Γ.Δ.


Οδός Φ. Αμοιρίδη σήμερα (Παλαιολόγου παλιά)
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Κινούμενος κίνδυνος
Δεν πρόκειται για υπερβολή κι ούτε επιθυμούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στους Τσιγγάνους στο Δροσερό. Όμως η αλήθεια είναι αμείλικτη, την γνωρίζουν αυτοί που θα έπρεπε, αλλά δυστυχώς κανείς δεν διορθώνει τα πράγματα. Για τα διπλώματα οδήγησης ο λόγος που προμηθεύονται από τη Βουλγαρία οι Ρομά της Βόρειας Ελλάδος κι ανάμεσά τους και της Ξάνθης. Λοιπόν, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ανάγνωση, δεν γνωρίζουν τα διάφορα σήματα κυκλοφορίας, οδηγούν φορτηγά, Ι.Χ. επιβατικά και μετακινούνται σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για κινούμενες βόμβες στην κυριολεξία. Και η Πολιτεία απλά παρακολουθεί και δρα αφού έρθει στα χέρια της η περίπτωση.
Αυτά ανέδειξε το χθεσινό μας ρεπορτάζ, το οποίο δεν σας κρύβουμε, προβλημάτισε τους Ξανθιώτες πάρα πολύ γι’ αυτούς τους χιλιάδες «οδηγούς» που είναι κινούμενος κίνδυνος για τη ζωή τη δική τους και των άλλων.
Γ.Δ.


Ανύπαρκτη εταιρεία
Το ψέμα το κατασκευασμένο είναι γεγονός πως βρήκε το κατάλληλο έδαφος για να ευδοκιμήσει. Ένας από αυτούς που το χρησιμοποίησε σε μεγάλο βαθμό ήταν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να κερδίσει τις εκλογές. Κυριολεκτικά «φλόμωσε» την προεκλογική εκστρατεία του με ψέματα εις βάρος της Χίλαρι Κλίντον. Και βέβαια δεν ήταν ο μόνος. Το ψέμα ευδοκιμεί στα χωράφια της πολιτικής με κάθε τρόπο και από πολλούς.
Πρόσφατο παράδειγμα για κάποια δημοσκόπηση που δήθεν έγινε προχθές και η οποία έδειχνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε ποσοστά και σχεδόν έφθασε τη Ν.Δ. Λοιπόν, τι αποδείχτηκε; Ότι η εμφανιζόμενη ως εταιρεία δημοσκόπησης δεν υφίσταται! Ήταν μια σκόπιμη, ψεύτικη και μεθοδευμένη «πληροφορία» που αναρτήθηκε σ’ ένα σάιτ, με στόχο να δημιουργήσει θετική εικόνα υπέρ της κυβέρνησης. Υπάρχει όμως και συνέχεια. Αυτή την ψεύτικη δημοσκόπηση, αναδημοσίευσαν άλλα σάιτ μέχρι και επαρχιακές εφημερίδες. Γενικώς, το ψέμα έκανε τη δουλειά του.
Γ.Δ.


Ούτε στην Βουλγαρία θα γλυτώνουν πλέον οι επιχειρήσεις
Στο «στόχαστρο» της εφορίας μπαίνουν για τα καλά οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη Βουλγαρία, που έχουν συσταθεί τα τελευταία χρόνια για να αποφευχθεί η φορολόγηση και η ασφάλιση στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, αμέσως μετά την παρουσία του στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ταξίδεψε στην Βουλγαρία για να συναντήσει ομολόγους του. Η συνάντηση είναι η πρώτη από μία σειρά ανάλογων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο κ. Πιτσιλής με επίκεντρο την Βουλγαρία και τις εκεί ελληνικές επιχειρήσεις. Η παροχή ουσιαστικής πληροφόρησης από την αντίστοιχη Βουλγαρική εφορία θεωρείται εφικτή και ευχερής στο πλαίσιο της κοινοτικής συνδρομής, ενώ μπορεί να ξεσκεπάσει πολλές χιλιάδες περιπτώσεων ελληνικών εταιρειών, οι οποίες συστήθηκαν στη γείτονα για να φοροδιαφύγουν και να εισφοροδιαφύγουν. Στις 25 Σεπτεμβρίου μάλιστα εκπνέει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι εγχώριες τράπεζες, προκειμένου να παράσχουν στοιχεία στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών μεταξύ της Ελλάδας και δεκάδων άλλων χωρών με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το σύστημα της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών (CRS) αφορά καταθέσεις άνω των 250.000 ευρώ και είναι το νέο «όπλο» των φοροελεγκτών στην αποκάλυψη του «μαύρου» χρήματος που κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού. Έμφαση θα δοθεί στην χρονική στιγμή κατά την οποία τα λεφτά αυτά «ταξίδεψαν» από την Ελλάδα στο εξωτερικό, αφού μεγάλες φορολογικές υποθέσεις από τα χρόνια της οικονομικής ευμάρειας κινδυνεύουν να παραγραφούν, ενώ με την προσκόμιση νέων στοιχείων οι αρχές μπορούν να κινήσουν φορολογικό έλεγχο. Για να δούμε αν θα είναι άλλο ένα σχέδιο που δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη.
Χ.Δ.


Δύο χρόνια ‘’δεύτερη φορά Αριστερά’’
Χθες έκλεισαν δύο χρόνια από τότε που 1.925.904 συμπολίτες μας, επειδή προφανώς δεν τους έφτασε το κλείσιμο των τραπεζών, η παρ’ ολίγον έξοδος της χώρας από το ευρώ, η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και ένα νέο μνημόνιο ‘’να’’ με το συμπάθιο, είπαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα γιατί ‘’τουλάχιστον προσπάθησε’’, είχε ‘’παράλληλο πρόγραμμα’’ και ασφαλώς για να ‘’ξεμπερδέψουν με το παλιό’’. Ένα από τα θέματα που κλόνισε αυτή την διετία ήταν και η εικόνα της Δικαιοσύνης, με πάμπολλες παρεμβάσεις και κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών. Μετά από μήνες που ο Άρειος Πάγος παρέμενε ακέφαλος, αποφασίστηκε μια πρωτοφανής κάθοδος στην επετηρίδα, μέχρι να φτάσει το Υπουργικό Συμβούλιο σε κάποιον δικαστικό αρεστό στο ίδιο. Συντηρείται έτσι ένα κλίμα καχυποψίας και ανυποληψίας του δικαστικού Σώματος. Ένα άλλο πρωτοφανές για την τελευταία διετία είναι ότι Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι αποφάσισαν να μην ψηφίσουν ποτέ ξανά νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση η αριστερο-δεξιά συγκυβέρνηση και δεν θα έχει εξασφαλισμένη τη ψήφο και των 153 βουλευτών της, τόσο των καλοπροαίρετων όσο και των καιροσκόπων. Ίσως μια από τις σημαντικότερες κοινοβουλευτικές αποφάσεις των τελευταίων ετών, αφού επιτέλους θα σταματήσει το δούλεμα και δεν θα μπορεί η κάθε παράταξη να κλείνει το μάτι στο δικό της ακροατήριο με τις πλάτες της αντιπολίτευσης για όσα νομοσχέδια τους εκθέτουν στους ψηφοφόρους τους. Κάποιοι χαρακτήρισαν την κίνηση ‘’την αρχή του τέλους’’ της κυβέρνησης. Ο χρόνος μένει να αποδείξει αν όντως οι ψηφοφόροι επηρεαστούν από τις καταφανείς αντιφάσεις μεταξύ προεκλογικών – μετεκλογικών δεσμεύσεων και κυβερνητικών πράξεων.
Χ.Δ.


Παρέμβαση Εισαγγελέα για το πάρκινγκ
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κ. Εισαγγελέα Ξάνθης στο ρεπορτάζ του «Ε» για το δημοτικό πάρκινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας κάλεσε χθες τον αντιδήμαρχο Ξάνθης Κυριάκο Παπαδόπουλο και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων. Ο κ. Εισαγγελέας ζήτησε να του προσκομίσουν Βεβαίωση στατικής επάρκειας για το δώμα του πάρκινγκ. Όπως γίνεταικατανοητό το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. Αυτό που επίσης είναι πολύ σοβαρό είναι ότι το πάρκινγκ παραμένει κλειστό μετά την έξωση της εκμισθώτριας και ο δήμος χάνει από το 2013 τα μισθώματα. Και τα λεφτά είναι πολλά αφού το μηνιαίο μίσθωμα είναι 5.220 ευρώ! Ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Θα αποδοθούν ευθύνες;
Κατά τα φαινόμενα η υπόθεση πάρκινγκ εξελίσσεται σε «Βατερλό» για την δημοτική αρχή!
Μ.Ξ.


Ποιος «φοβάται» την ΕΑΠΑΞ;
Ο δήμαρχος Ξάνθης άφησε σκόπιμα να περάσει στα χέρια της Τράπεζας και σε τιμή χαμηλότερη από όσα το αγόρασε το κτήριο της ΕΑΠΑΞ. Και το ερώτημα είναι γιατί; Και δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι είναι οικονομικό το θέμα αφού όπου καθίσει και σταθεί καμαρώνει για τα αποθεματικά του δήμου. Ούτε ότι δεν γνώριζε ότι θα βγει σε πλειστηριασμό αφού αυτός αναγγέλθηκε από τις αρχές του χρόνου. Άρα το θέμα είναι πολιτικό. Προφανώς και δεν θέλει να ταυτιστεί με οτιδήποτε έχει σχέση με την «αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ» για να μην χρεωθεί πολιτικό κόστος. Έτσι την πληρώνει το κτήριο που είναι από τα πιο ιστορικά και όμορφα αρχοντικά της Ξάνθης. Ποιος ξέρει σε τίνος χέρια θα περάσει και πως θα αξιοποιηθεί το παλιό Δεσποτικό της Ξάνθης
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…