Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έρχονται 3 νέα προγράμματα για νέους

Έρχονται 3 νέα προγράμματα για νέους

0
neoi anergoi

Τα προγράμματα απασχόλησης που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και εκείνα που θα τεθούν εν ισχύ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, περιλαμβάνει απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου στη Βουλή. Ειδικά όμως για τα τρέχοντα και τα νεότερα, η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε τα εξής:

1)Εγγύηση για τη Νεολαία

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δράση, δημιουργείται πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους 18-24 ετών (10.000 ωφελούμενοι) και 25-29 ετών(3.000 ωφελούμενοι).

Η πράξη αυτή αποσκοπεί στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 10.000 άνεργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών και 3.000 ανέργων ηλικίας 25-29 αποφοίτων δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και περιλαμβάνει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στο χώρο εργασίας και διάρκεια τεσσάρων μηνών. Στόχος της παρέμβασης είναι η στήριξη των άνεργων νέων με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους (60% επί του αριθμού των θέσεων).

2) Πρόγραμμα κατάρτισης για 15.000 νέους 18-24 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics), Λιανικό Εμπόριο, Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (Έμφαση στον πρωτογενή τομέα), Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)

Επιταγή Εισόδου για 6. 500 νέους έως 29 ετών στον τουρισμό

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιείται μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του τομέα διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.

Επίσης, έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα:

-Πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικότητας 5.000 νέων 18-29 ετών για τη δημιουργία business plan και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη επιχείρησης για 2.000 από τους ωφελούμενους.

-Δράσεις υποστήριξης για ένταξη στην αγορά εργασίας για 8.000 νέους έως 29 ετών Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για νέους ηλικίας 18-24 ετών για 5.000 ωφελούμενους (Β’ φάση του προγράμματος Εργασιακής Εμπειρίας)

– Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για νέους ηλικίας 25-29 ετών για 6.000 ωφελούμενους (Β’ φάση του προγράμματος Εργασιακής Εμπειρίας).

Προσλήψεις 10.500 ανέργων από 55 έως 67 ετών

Σε ΟΤΑ και Δημόσιο Τομέα

Το πρόγραμμα για τις 10.500 θέσεις σε ΟΤΑ και δημόσιο, θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε ανέργους που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και δεν έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία. Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες και δωδεκάμηνες συμβάσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε τροπολογία από το υπουργείο Εργασίας, στη Βουλή, με την οποία άνοιξε δρόμο για να εντάσσονται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν εργασία σε δήμους και στο Δημόσιο άνεργοι ηλικίας μεταξύ 55 έως 67 ετών.

Προϋποθέσεις και δικαιούχοι

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία. Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες κα δωδεκάμηνες συμβάσεις , με μισθό μέχρι 600 ευρώ και θα παρέχεται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής. Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Θέσεις εργασίας στην Ξάνθη

Πωλητής στην εταιρεία Ιγνάτιος Χατζηγιαννέλης Και Σια Ε.Ε. (Ξάνθη)

Η εταιρεία Ιγνάτιος Χατζηγιαννέλης Και Σια Ε.Ε. στα πλαίσια της επέκτασης της στο χώρο των τροφίμων και σε συνδυασμό με το πλάνο γεωγραφικής ανάπτυξης ζητά νέο ή νέα μέχρι 35 ετών για την θέση του πωλητή – παραγγελιοδόχου για τον Νομό Ξάνθης.

Απαραίτητα προσόντα:

Προϋπηρεσία τουλάχιστον ένα χρόνο σαν πωλητής- πωλήτρια στον Νομό Ξάνθης.

Πολύ καλή γνώση της αγοράς του Νομού Ξάνθης

Δίπλωμα Οδήγησης τουλάχιστον B’ Κατηγορίας

Μόνιμη κατοικία στην πόλη της Ξάνθης (χωρίς να θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση)

Από την εταιρία παρέχεται άμεση πρόσληψη, ικανοποιητικός βασικός μισθός και μεγάλα bonus πωλήσεων, πλήρης απασχόληση, αυτοκίνητο, πλήρης εκπαίδευση και κατάρτιση καθώς και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και καριέρας στον χώρο.

Άτομα με επικοινωνιακές ικανότητες, όρεξη και διάθεση, ομαδικό πνεύμα

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα τα βιογραφικά τους, στη διεύθυνση: ignatios@igna.gr (link sends e-mail) καθώς η πρόσληψη θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 1/7/2017

Υποδιευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών

H ICAP Executive Search & Selection είναι μέρος του Ομίλου ICAP, του μεγαλύτερου Ομίλου Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Με περισσότερο από 40 χρόνια εμπειρίας, εξειδικευόμαστε στην αξιολόγηση και επιλογή ανώτερων και ανώτατων στελεχών βάσει των αναγκών των πελατών μας.

Για λογαριασμό μεγάλης βιομηχανίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αναζητούμε Υποδιευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών.

Απαραίτητα Προσόντα

•Προϋπηρεσία σε Οικονομικό τμήμα μεταποιητικής εταιρείας

•Εμπειρία ενασχόλησης τουλάχιστον δέκα ετών σε θέματα χρηματοδοτήσεων και φοροτεχνικών

•Πτυχίο ΑΕΙ Οικονομικής Κατεύθυνσης με επιθυμητές τις μεταπτυχιακές σπουδές

•Άριστη γνώση αγγλικών και ιδιαίτερη εξοικείωση στη χρήση Η/Υ

Παροχές

Η εταιρεία προσφέρει ελκυστικό πακέτο αποδοχών και παροχών (laptop, κινητό τηλέφωνο).

 Σε όλες τις επαφές θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια.

Γεωπόνος στην Ξάνθη

H Εταιρία FCS Αφοι Κατσαρίδη και ΣΙΑ ΟΕ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη ενός γεωπόνου ο οποίος θα μπορεί να αναλάβει την διαχείριση εξωτερικών χώρων ( χώρων πρασίνου ) ως επίσης και εργασίες απεντόμωσης – μυοκτονίας – φιδοαπώθησης

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλλουν αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@fcs.com.gr (link sends e-mail)

Θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Caffeine Roastery_Superfoods

Ζητείται προσωπικό στο κατάστημα CAFFEINE ROASTERY_SUPERFOODS στην πόλη της Ξάνθης, για την στελέχωση των εξής θέσεων εργασίας:

•Barista

•Ταμείο

•Διανομείς

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως επικοινωνιακοί, με δυναμική και ευχάριστη προσωπικότητα, διάθεση για εργασία και συνεχή εκπαίδευση. Προϋπηρεσία επιθυμητή. Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Αν διαθέτεις πάθος και μεράκι για τον καφέ και θέλεις να ενταχθείς στην ομάδα και να ζήσεις την Caffeine εμπειρία, τότε στείλε το βιογραφικό σου στο: info@caffeiners.gr (link sends e-mail).

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …