Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Λειτουργεί ή υπολειτουργεί η ΑΝ.ΡΟ;

Λειτουργεί ή υπολειτουργεί η ΑΝ.ΡΟ;

0
leader1

Οι τεχνοκράτες ρίχνουν το …γάντι στους πολιτικούς

«Ομαλή λειτουργία» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Leader– Εν αναμονή των νέων προκηρύξεων μέσα στο Καλοκαίρι

Αντικρουόμενες είναι οι φήμες αναφορικά με την λειτουργία της Αναπτυξιακής Ροδόπης που διαχειρίζεται το Leader των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης καθώς και το Leader Αλιείας συνολικούς ύψους 9, 4 εκ. ευρώ. Άλλες μεν κάνουν λόγο για «υπολειτουργία», ενώ άλλοι δηλώνουν ότι «όλα βαίνουν καλώς».

Οι τεχνοκράτες ρίχνουν το …γάντι στους πολιτικούς

Ειδικότερα, πηγές από την ΑΝΡΟ κάνουν λόγο για «υπολειτουργία» της εταιρείας χωρίς αναφορά σε τεχνικές λεπτομέρειες αλλά με πρόθεση να ρίξουν το… γάντι στην πολιτική ηγεσία καθιστώντας την υπεύθυνη για τις όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται και αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει έλλειμμα συντονισμού που έχει αρνητική επίπτωση σε τεχνικό επίπεδο.

«Ομαλή λειτουργία» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Leader– Εν αναμονή των νέων προκηρύξεων μέσα στο καλοκαίρι

Εντελώς διαφορετική είναι ή προσέγγιση του προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Leader, και δημάρχου Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννη Σταυρίδη, ο οποίος μιλώντας στο «Ε» περιέγραψε μια εικόνα εύρυθμης λειτουργίας χωρίς καθυστερήσεις και με απόλυτα ελεγχόμενο χρονοδιάγραμμα. Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Σταυρίδης: «Αναμένουμε την έγκριση από τον υπουργείο της αναπροσαρμογής. Όλα κινούνται ομαλά. Βρισκόμαστε σε φάση τελικής αξιολόγησης και αποπληρωμής των επενδύσεων του προηγούμενου προγράμματος για την Π. Ε. Ροδόπης που κλείνει και ετοιμαζόμαστε για τις νέες προκηρύξεις που θα κάνει το υπουργείο για το 40% των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν δημόσια έργα περί το τέλος Ιουλίου και το 60% που αφορούν τους ιδιώτες, αρχές Σεπτεμβρίου». Ο κ. Σταυρίδης πρόσθεσε πως υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές και πως : «Μέλημά μας είναι να μην έχουμε αποκλεισμούς και να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλέξιμες επενδύσεις «. Αναφορικά δε με το ζήτημα που είχε προκύψει και αφορούσε τις συμβάσεις των 8 εργαζομένων στην ΑΝΡΟ που είχαν λήξει ο κ. Σταυρίδης είπε πως το πρόβλημα επιλύθηκε με ανανέωση των συμβάσεων τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτό είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Ξάνθης

Αναλυτικά τα έργα και οι προϋπολογισμοί τους Ανοίγουν σε 15 μέρες οι Προσκλήσεις για την υ…