Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κορμός σεμιφρέντο με κρέμα και Νutella

Κορμός σεμιφρέντο με κρέμα και Νutella

0
kormos-semifredo

-2 αυγά

-500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί

-400 γρ. πραλίνα φουντουκιού, Μερέντα

-8 κ.σ. ζάχαρη

-20-30 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια

Για γαρνίρισμα:

-ψιλοκομμένα φουντούκια

-σιρόπι σοκολάτας

Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 11 × 25 εκ. και στρώνετε με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το κορμό. Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ, σε πηχτή σαντιγί. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα τοποθετείτε σε μπεν μαρί σε μέτρια θερμοκρασία (σε νερό που ήδη έχει έλθει σε ήπιο βρασμό). Χτυπάτε με σύρμα ή με μίξερ χειρός το μείγμα μέσα στο μπεν μαρί, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς χτυπώντας το ελαφρώς ανά διαστήματα με σύρμα. Όταν κρυώσει, το ρίχνετε σταδιακά, μέσα στη χτυπημένη σαντιγί και το ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί.

Για τη συναρμολόγηση: Ρίχνετε το 1/4 του μείγματος της κρέμας στη φόρμα και την ισιώνετε με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού. Από πάνω τη περιχύνετε με 2-3 κ.σ. Noutella απλώνοντάς τη με την ανάποδη του βρεγμένου κουταλιού για να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια. Πασπαλίζετε από πάνω λίγα τριμμένα φουντούκια.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τις στρώσεις κρέμας, νουτέλας, φουντουκιών, μέχρι να γεμίσει η φόρμα, τελειώνοντας με στρώση κρέμας. Τοποθετείτε τη φόρμα στη κατάψυξη για 4-6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά ο κορμός. 20 λ πριν σερβίρετε, το αφαιρείτε από τη κατάψυξη, το αφήνετε να ξεπαγώσει και μαλακώσει ελαφρώς και μετά το ξεφορμάρετε, αναποδογυρίζοντας το, σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος. Αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος, το περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας και το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα φουντούκια. Το ξαναβάζετε για 20 λ στη κατάψυξη και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες κοκκινιστές

-2 μελιτζάνες -1 κόκκινη πιπεριά σε στικς -1 πράσινη πιπεριά σε στικς -1 κρεμμύδι ψιλοκομμ…