Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εν έτει 2017 πλήρης τηλεοπτική κάλυψη σε 6.152 νοικοκυριά Σταυρούπολης και Δ. Μύκης

Εν έτει 2017 πλήρης τηλεοπτική κάλυψη σε 6.152 νοικοκυριά Σταυρούπολης και Δ. Μύκης

0
kanalia

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ. Οι μόνιμοι κάτοικοι εφόσον πιστοποιηθούν από τον δήμο μπορούν να κάνουν χρήση της επιχορήγησης

Οι πάροχοι πρέπει υποχρεωτικά να προσφέρουν στους δικαιούχους δορυφορικό εξοπλισμό. Οι αιτήσεις για χρήση θα γίνονται έως 31/10/2017. 1.975 εκ. ευρώ το κόστος της δράσης

Ένα χρόνιο αίτημα και δικαίωμα των κατοίκων της ορεινής περιοχής του νομού μας και μια- αντίστοιχα- συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ισότιμα σ΄ όλους τους πολίτες τη δυνατότητα πρόσβασης στην τεχνολογία, ικανοποιείται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παπά, που ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Αρ. φύλλου 1203 5/4/2017) και παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε 6.152 νοικοκυριά στην ορεινή περιοχή των Δήμων Μύκης και ΔΕ Σταυρούπολης Ξάνθης για την λήψη όλων των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών. Υπενθυμίζουμε πως ο πάροχος Digea με το επίγειο σήμα δεν καλύπτει τηλεοπτικά την περιοχή και γι αυτό το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση για τη δωρεάν εγκατάσταση δορυφορικού εξοπλισμού. Να θυμίσουμε επίσης, πως το πρόγραμμα αυτό το είχε εξαγγείλει ο κ. Παπάς κατά τη συνάντηση με τους βουλευτές της Θράκης.

Όλα τα ελληνικά κανάλια στα ορεινά χωριά του νομού μας

Σκοπός της δράσης είναι η ουσιαστική τηλεοπτική ενίσχυση της περιφέρειας και των πολιτών που ζουν μόνιμα και δραστηριοποιούνται με έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές και στον μόνιμο πληθυσμό τους. Επίσης μεταξύ άλλων σκοπός της δράσης είναι η ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην επικοινωνία και στην πληροφόρηση μέσω της αξιόπιστης και ποιοτικής της πρόσβασης σε πληθώρα προγραμμάτων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης. Φορείς υλοποίησης της δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και οι δήμοι που θα είναι υπεύθυνοι για την πιστοποίηση των δικαιούχων πολιτών εκδίδοντας βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Να σημειώσουμε πως η παροχή των υπηρεσιών της δράσης είναι ανά νοικοκυριό και όχι ανά δικαιούχο.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις οι πάροχοι

Πάροχοι της δράσης θα είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών δορυφορικής τηλεόρασης. Οι μόνιμοι κάτοικοι εφόσον πιστοποιηθούν από τον δήμο μπορούν να κάνουν χρήση της επιχορήγησης για την απόκτηση των υπηρεσιών της δράσης. Τα διαθέσιμα πακέτα των υπηρεσιών των παρόχων πρέπει υποχρεωτικά να προσφέρουν στους δικαιούχους δορυφορικό εξοπλισμό, όπως αποκωδικοποιητή, δορυφορική κεραία, κάρτα πρόσβασης, τηλεχειριστήριο κ.λ.π. Οι αιτήσεις για χρήση θα γίνονται έως 31/10/2017.Στην ΚΥΑ διευκρινίζεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για επιπλέον υπηρεσίες που διαθέτουν οι πάροχοι.

1.975 εκ. ευρώ το κόστος της δράσης

Το συνολικό κόστος της δράσης ανέρχεται σε 1.975 εκατ. ευρώ και στον νομό μας αφορά 17.590 κατοίκους του δήμου Μύκης και της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης. Επίσης η δράση αφορά και άλλους τόσους στη Θράκη καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο για περιοχές που έχουν αντίστοιχα προβλήματα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…