Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπουγάτσα κρέμα

Μπουγάτσα κρέμα

0
bougatsa-krema

-1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο Πολίτικο για γλυκά

-150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

-1&1/2 λίτρο φρέσκο γάλα

-200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

-200 γρ. ζάχαρη

-1πρέζα αλάτι

-2 βανίλιες

-2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

-κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως στο γαλακτομπούρεκο. Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Γαρδουμπάκια

    -1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια -Έντερα από ένα αρνί -2 σκελίδες σκόρδο …
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -175γρ. Βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -1…
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γαρδουμπάκια

-1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια -Έντερα από ένα αρνί -2 σκελίδες σκόρδο …