-2 κότσια χοιρινά (1.200 gr περίπου)
-1 κουτάκι μπύρα (300 ml)
-2 κρεμμύδια
-1 σκελίδα σκόρδο
-2-3 καρότα
-4 μέτριες πατάτες
-1 φλυτζάνι σελινόριζα ψιλοκομμένη
-150 gr μανιτάρια φρέσκα
-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο θυμάρι
-1 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
-αλάτι και πιπέρι
Πλένουμε τα κότσια, αλατίζουμε και πιπερώνουμε από όλες τις πλευρές τους. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα κρεμμύδια σε φετούλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί φούρνου υπολογίζοντας τον όγκο των υλικών μας, ώστε να μπορούν να τα καλύψουν πλήρως, και τα τοποθετούμε σταυρωτά το ένα πάνω στο άλλο. Για ευκολία βάζουμε τη φωλιά με τη λαδόκολλα μέσα σε μια γάστρα. Βάζουμε μέσα τα κότσια, τακτοποιούμε τριγύρω τα λαχανικά και περιχύνουμε με την μπύρα. Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα, ώστε να μη μπορεί να διαφύγει ο ατμός που θα σχηματιστεί κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο, σε κλειστή γάστρα για 30 λεπτά, ενώ στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 και αφήνουμε το φαΐ να σιγοψηθεί για 3 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε για 10 λεπτά περίπου στο γκριλ να ροδίσει. Σ